Wat zijn de behandelingen voor Illiopsoas Tendinitis?


De iliopsoas spier is een spier die loopt van de rug en bekken en hecht aan het dijbeen. Deze spier maakt buiging van de heup, zoals bij het trekken van je knie tot aan je borst. Met de activiteit die repetitieve heup buigen, tendinitis van de iliopsoas pees gaat als het verbindt met het dijbeen optreden. Dit kan pijn, zwelling, ontsteking en pijn met hip buigen veroorzaken. De meeste gevallen van iliopsoas tendinitis zijn goedaardig en conservatieve behandeling effectief is.

Rest

Rest is een effectieve behandeling voor iliopsoas tendinitis, staten MedlinePlus, van de National Institutes of Health. In dit geval moet de patiënt activiteit die de iliopsoas pees verergert voorkomen of de hoeveelheid heupflexie die wordt uitgevoerd bij bepaalde activiteiten zodat de pees kan genezen verminderen. In sommige gevallen kan een arts een spalk voorschrijven aan de patiënt vanaf de knie of heup buigen houden. Naast rust kan een patiënt een warmtepak of een pak ijs om het gebied dat de oorzaak is de verf aan te brengen.

medicijnen

MedlinePlus dat niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals aspirine, ibuprofen of naproxen kan worden gebruikt om zowel pijn als ontsteking geassocieerd met iliopsoas tendinitis. Deze medicijnen zijn effectief omdat zij chemische signalen die pijn en ontsteking rond de iliopsoas pees veroorzaken verminderen. In ernstige gevallen kan een arts het verschaffen van een steroïde injectie ter plaatse van ongemak om pijn en ontsteking rond de pees. Steroïde injecties zijn effectief omdat zij sterke ontstekingsremmende eigenschappen die pijn kan verminderen langs de iliopsoas pees tijd.

Fysiotherapie

In sommige gevallen kan een arts fysiotherapie raden voor de behandeling van iliopsoas tendinitis. Concreet zal een fysiotherapeut leert de patiënt rekt zich uit en spierversterkende oefeningen die de heup te betrekken, rug en been naar de iliopsoas spieren en pezen te versterken. Voorts kan een fysiotherapeut modaliteiten, die ijs therapie, warmte therapie, massage, en echografie onder andere te bieden om te helpen genezen van de iliopsoas pees. Fysiotherapie is zo effectief als de inzet van de patiënt om het door het bijwonen van alle fysieke therapie sessies en het invullen van alle aanbevolen thuis oefeningen.