Wat zijn de behandelingen voor Candida parapsilosis?

Wat zijn de behandelingen voor Candida parapsilosis?

Candida parapsilosis is een gist die behoort tot de familie candida. Het wordt vaak geassocieerd met bloed, wond en delen infecties bij individuen met een verminderde immuniteit, zoals ziekenhuispatiënten en prematuren. In feite, volgens een maart 2002 studie gepubliceerd in "Diagnostic Microbiology and Disease," terwijl het aantal infecties veroorzaakt door Candida albicans, de meest voorkomende candida soorten, redelijk stabiel gedurende de afgelopen 40 jaar bleef, infecties door Candida parapsilosis heeft aanzienlijk toegenomen. De meeste infecties van Candida parapsilosis zijn ernstig en vereisen snelle behandeling in een ziekenhuis.

Anti-schimmelmiddelen

Wanneer bloed of andere systemische infecties wordt vermoed door de arts, zijn breed spectrum antibiotica die effectief zijn tegen een grote verscheidenheid van micro-organismen aanvankelijk voorgeschreven. Indien de laboratoriumtests bevestigen dat de infectie wordt veroorzaakt door Candida parapsilosis, anti-schimmel middelen die effectief zijn tegen deze voorgeschreven zijn. Volgens John Hopkins Point of Care Information Technology Center, amphoterecin B is de eerste keuze en wordt meestal intraveneus toegediend gedurende 2 tot 5 dagen tot de infectie onder controle is. Dit wordt gevolgd door orale toediening van het geneesmiddel 2 tot 4 weken voor volledige uitroeiing van de gist. Veel patiënten kunnen bijwerkingen zoals misselijkheid, braken, gewrichtspijn en gewichtsverlies ervaren, vooral intraveneuze toediening van amphoterecin B.

Azol- familie medicijnen zoals fluconazol en voriconazol kan ook worden voorgeschreven. Echter, Candida parapsilosis toont significante resistentie tegen geneesmiddelen tegen hen. Daarom moet azool geneesmiddelen alleen gebruikt als het laboratorium tests blijkt dat de stam van Candida parapsilosis is gevoelig voor hen.

Een artikel in de 2006 uitgave van de "Scandinavian Journal of Infectious Diseases" meldt geval van Candida parapsilosis artritis die met succes behandeld met een anti-fugal bekend als caspofungine, die intraveneus kunnen worden toegediend en werkt door het verstoren van de candida celwand . Caspofungine heeft minder bijwerkingen in vergelijking met amphoterecin B, maar deze kunnen maagklachten en hoofdpijn omvatten.

zuurstoftherapie

Veel patiënten met Candida parapsilosis bloed infecties kunnen kortademigheid en desoriëntatie. Zuurstof therapie, die toediening van zuurstof omvat in concentraties hoger dan in de omgevingsomstandigheden op eenvoudige gezichtsmasker of een neuscanule, kan verlichting van de symptomen.

intraveneuze vloeistoffen

Intraveneuze vloeistoffen zoals een zoutoplossing, welke 0,9 procent natriumchloride bevat, krijgt via een infuus en een IV toegangsinrichting zoals een naald of een canule randapparaat. IV vochttoediening behandelt lage bloeddruk die kan worden geassocieerd met Candida parapsilosis bloed infecties.

Anti-pyretics

Anti-pyretics zijn geneesmiddelen die langs de koorts die kunnen optreden bij patiënten met Candida parapsilosis infectie kan brengen. Geneesmiddelen zoals paracetamol, ibuprofen en aspirine kunnen oraal of intraveneus worden toegediend, afhankelijk van de conditie van de patiënt. Anti-pyretics kan ook bijdragen tot het verminderen van de bijwerkingen van amphoterecin B. MayoClinic.com echter waarschuwt tegen het gebruik van aspirine bij patiënten jonger dan 18 jaar vanwege het risico op het ontwikkelen van een ernstige aandoening die bekend staat als het syndroom van Reye, dat is gekenmerkt door zwelling van de lever en de hersenen.