Wat zijn de behandelingen voor blaas spasmen?

Wat zijn de behandelingen voor blaas spasmen?

De blaas is een spier, en om urine op te houden, moeten de spieren te ontspannen. Bij personen zonder blaasproblemen, de blaas blijft relaxed tot urineren, wanneer deze contracten. Wanneer de blaas contracten willekeurig en niet alleen tijdens het plassen, dit is een aandoening bekend als blaas spasmen. Urine kan lekken tijdens deze spierspasmen, en volgens de Universiteit van Texas Southwestern Medical Center, de meest voorkomende oorzaak van incontinentie is blaas spasmen. Hoewel de exacte oorzaak van blaas spasmen niet bekend zijn, zijn beschikbaar voor deze aandoening.

elektrische stimulatie

De UT Southwestern Medical Center zegt dat de blaas spasmen gevolg van overactiviteit van de zenuwen die inwerken op de blaas kan zijn. Elektrische stimulatie is een behandeling die kan helpen verzachten van de effecten van deze zenuwen en helpen ontspannen de blaas. Een tampon-vormige inrichting ingebracht in de vagina of het rectum, en het apparaat wordt aangestuurd door een computer stuurt pijnloos stromen. Behandelingen kunnen één of meerdere keren per week, gedurende weken of maanden, aldus UT Southwestern.

medicijnen

Medicijnen zijn een andere optie voor de behandeling blaas spasmen, volgens de National Kidney en Urologic Diseases Information Clearinghouse. Deze medicijnen helpen om de blaas spieren te ontspannen en omvatten tolterodine, merknaam Detrol; oxybutynine chloride, Ditropan; en hyoscyamine, Levsin. Deze medicijnen zijn ook bekend als anticholinergica en hebben bijwerkingen zoals droge mond, constipatie en spoelen. Nieuwere medicijnen die in 2004 werden goedgekeurd voor blaas spasmen onder solifenacine succinaat, merknaam Vesicare; darifenacine, Enablex; en trospium chloride, SANCTURA).

blaas Training

Blaastraining gaat plassen op een tijdschema in plaats van te vertrouwen op urine driften. UT Southwestern beschrijft het als een schema dat kleine intervallen mogelijk maakt tussen urinations die langzaam worden verlengd, totdat u een interval produceert de minste urine ongevallen te bereiken. Je zult een dagboek dat je lozen bij te houden; dit zal helpen uw arts te veranderen en aanpassen van uw omscholing schema. De National Kidney en Urologic Diseases Information Clearinghouse voegt eraan toe dat Kegel oefeningen die helpen versterken bekkenbodemspieren kunnen worden toegevoegd aan een blaas trainingsprogramma.

Bekkenbodemoefeningen

Bekkenbodemspieren helpen de blaas en andere organen te ondersteunen en bevinden zich op het schaambeen om de onderrug, aldus UT Southwestern. Door de uitoefening van deze spieren, kan de blaas lekkage tijdens spasmen beter worden beheerst door ze te knijpen wanneer je de aandrang om te plassen. Biofeedback kan helpen een vrouw focussen op haar bekkenbodemspieren en helpen haar op hen uitoefenen. Biofeedback betreft het plaatsen van een tampon-achtige sensor in de vagina, alsmede andere sensoren verschillende spieren bekkenbodem. Sensoren worden ook geplaatst op de buik om differentiëren gevoel van knijpen de buikspieren versus de bekkenbodemspieren. Een computer die is verbonden met de sensoren identificeert welke spieren worden gebruikt, leert een persoon hoe de bekkenbodemspieren te isoleren wanneer ze worden geperst.