Wat zijn de behandelingen voor Alopecia Universalis?

Wat zijn de behandelingen voor Alopecia Universalis?

Alopecia areata universalis is een auto-immuunziekte die volledig verlies van alle haren op het lichaam, met inbegrip van het hoofd en het gezicht veroorzaakt, volgens het Nationaal Instituut van artritis en spier-en huidziekten. De ziekte komt voor wanneer het immuunsysteem, dat bedoeld is om te vechten tegen besmetting met vreemde indringers zoals bacteriën, ongeluk valt de haarfollikels plaats. Alopecia universalis is de meest uitgebreide vorm van alopecia areata en de moeilijkst te behandelen.

cortisone

Soms cortisone pillen worden gebruikt om alopecia universalis behandelen, maar dit is zeldzaam omdat de pillen bijwerkingen kunnen veroorzaken bij gebruik voor langere tijd, volgens de National Alopecia areata Foundation. De drugs kan hoge bloeddruk en staar veroorzaken. Maar voor een gezonde jonge patiënten, kan dit een optie zijn, omdat ze soms kunnen tolereren goed de geneesmiddelen met weinig bijwerkingen, meldt NAAF. Maar geen haar die wordt geteeld zal uitvallen als de patiënt stopt met het nemen van de drugs.

immunotherapie

Soms alopecia universalis wordt behandeld door het creëren van een allergische uitslag op de hoofdhuid met chemicaliën zoals diphencyprone, dinitrochloorbenzeen of kwadraatzuur dibutyl ester, volgens NAAF. Ongeveer 40 procent van de patiënten zal groeien haar na ongeveer zes maanden van de behandeling, neemt nota van de stichting. Patiënten die succes met deze behandeling zal moeten blijven gebruiken om hun haar te houden. De behandeling veroorzaakt een jeukende, vaak ongemakkelijk uitslag die poison ivy lijkt en het duurt drie maanden tot een jaar te werken, voegt NAAF.

Pruiken

Behandelingen voor alopecia universalis niet voor iedereen werken, legt NAAF. Voor degenen die niet hun eigen haar kan regrow, een pruik is een optie. Een goed ingerichte pruik kan er natuurlijk uitzien, maar het moet goed worden gesneden, verdund en gestyled, en dit kan meerdere pogingen nemen. Patiënten met totale haaruitval op de hoofdhuid kan een pruik met zuignappen moet de wig op zijn plaats te houden. Vrouwen kunnen ook leren make om de effecten van haaruitval op het gezicht te verbergen.