Wat zijn Cane polen van gemaakt?

Het maken van bamboe hengels en hengels is een zeer gewaardeerde ambacht. Het kiezen van het type riet en bewerken van een hengel kan vele uren vakmanschap te nemen.

Wat zijn Cane polen van gemaakt?

baars wegrukken

Bamboe

Wat zijn Cane polen van gemaakt?

Alle riet stokken en staven zijn gemaakt van bamboe. Arundinaria Amabilils bamboe werd voor het eerst geïmporteerd uit China rond het begin van de twintigste eeuw. Dit is de meest gebruikte suikerriet hengels.

De traditionele Cane Pole

Wat zijn Cane polen van gemaakt?

Traditionele cane hengels variëren in lengte 8 tot 14 voet en wordt vaak verdeeld in drie secties. Eerst wordt de cut bamboe wordt ontdaan van bladeren en gladgestreken. Dan is opgehangen aan de lucht drogen. Wanneer deze volledig gedroogd de bamboe wordt gelakt en voorzien van adereindhulzen om de delen met elkaar te verbinden. Een roestvrij stalen staaf tip plaats gelijmd en de onderkant van de stang wordt getrimd.

Een vakman

Bamboe vliegen staven zijn gemaakt door zeer bekwame ambachtslieden. Sommige bamboe vliegen hengels te verkopen voor meer dan $ 3000,00, omdat ze worden beschouwd als de ultieme vliegen hengels.

Verwarming en Shaping

Eerst wordt een deel van bamboe wordt zorgvuldig verhit boven een open vuur een goudbruine kleur te bereiken. Vervolgens wordt voorzichtig verdeeld in stroken die vervolgens in driehoekige vormen worden gemalen en de gewrichten worden geschuurd.

Lijm en zijden draad

Zes van de bamboe strips zijn verbonden aan de basis met schroefdraad. Na weken in een lijm oplossing, wordt de stang geleid door een machine die het strak verpakt met draad en opgehangen om te drogen.

Het toevoegen van Cork en Hardware

Cork ringen zijn gelijmd op de basis van de stang, verlijmd en gevormd op een draaibank. De stang basis en online gidsen zijn bevestigd en de staaf wordt gedaan.