Wat Your Hair & amp; Nagels zeggen over uw gezondheid

Wat Your Hair & amp; Nagels zeggen over uw gezondheid

Zowel uw haren en nagels dienen als gidsen voor je algemene gezondheid, zegt Vrouwen Fitness. Haar dat is glanzend, sterk en verstoken van gespleten haarpunten en nagels die even sterk zijn, goed onderhouden en toont geen vlekken, peeling of andere kwalen, betekent meestal dat een persoon die zorgt voor zichzelf. Haar en nagels die zijn slecht onderhouden, zwak of beschadigde wijzen vaak op problemen.

Nail Problemen

Nagel problemen hebben een breed assortiment, Vrouwen Fitness staten. Problemen zijn gele nagels, een aandoening genaamd Terry's nagels waar nagels zijn verkleurd met een donkere band aan het uiteinde, en Beau's lijnen, gekenmerkt door horizontale lijnen over de nagels. Nagels kunnen ook ontpit worden, kan naar binnen worden gebogen zoals een lepel, of wikkel rond de top van je vingers, een aandoening die bekend staat als trommelstokvingers. Nagels die scheiden van de onderliggende nagelbed of worden opgegeten zijn andere tekenen van een slechte gezondheid, net als nagels die broos, dun, gevlekt of peeling.

Problemen met haar

Haar kan ook broos en dun, Vrouwen Fitness merkt. Het kan gemakkelijk breekbaar, beschadigd met gespleten punten, dof geworden of zelfs beginnen uit te vallen. Haaruitval kan optreden als dunner, kalende of zelfs handenvol haar coming out in de bosjes.

Ondervoeding

Ondervoeding kan de oorzaak zijn van verschillende nagel en haar problemen. Lepelde nagels wijzen vaak op een tekort aan ijzer of vitamine A, terwijl fragiele nagels of mensen met ribbels soms betekenen dat je meer vitamine B. Zinc ontbreekt vaak in mensen met nagels die zijn dun, peeling, gevlekte of brosse nodig hebt, met de broosheid ook wijst op een gebrek aan ijzer of biotine. Terry's nagels en Beau's lijnen kunnen aangeven ondervoeding of gezondheidsproblemen aandoeningen zoals diabetes. Tekort aan ijzer, eiwit of algemene slechte voeding kan leiden tot haaruitval.

Andere Nail probleem veroorzaakt

Nail problemen ontstaan ​​vaak uit verschillende oorzaken. Gele nagels kunnen uit gezwollen handen of roken, maar ze kunnen ook een respiratoire probleem wijzen. Ontpit nagels kan afkomstig zijn van blessures of geven aan een huidaandoening als psoriasis. Doodgeknuppeld nagels kan onvoldoende zuurstof in het bloed of andere ziekten van het hart of lever te geven. Nagels die los van het nagelbed kan het gevolg zijn van een infectie, verwonding, misbruik van valse nagels of andere gezondheidsproblemen. Gekauwd nagels wijzen op angst of andere psychische problemen, Women Health staten.

Andere Hair probleem veroorzaakt

Haar problemen kunnen wijzen op andere gezondheidsproblemen of haar misbruik, zegt Vrouwen Fitness. Haaruitval door veranderingen in hormonen, een bijwerking van bepaalde medicijnen, hoofdhuid infectie of een ziekte zoals diabetes of lupus. Haar dat is droog, bros, dof en beschadigd vaak het gevolg is van externe factoren, zoals een constante zon, chloor, zout water, luchtvervuiling, verwarmde behandelingen of chemicaliën uit haarverf of permanents. Voortdurend het dragen van je haar in een strakke banden of kapsels, zoals vlechten, kunnen kalende veroorzaken. Haren trekken, zoals nagelbijten, kan wijzen op psychische problemen.