Wat voor soort olie moet worden gebruikt op een loopband?

Controleer altijd de handleiding voor het kiezen van smeermiddelen voor elke loopband. Loopbanden kan worden ingericht voor afwisselend wasbasis of siliconen gebaseerde riem glijmiddel gebruikt. Weinig onderhoud loopbanden kan zelfs worden beschadigd door onnodige smering.

Functie

De lange rollen die het loopvlak band te ondersteunen en te rijden mag geen aandacht nodig hebben. Terwijl veel loopbanden zal beschikken over permanent gesmeerde rollagers, sommige fabrikanten raden een paar druppels naaimachine olie op regelmatige tijdstippen. Smerende permanent lagers zal een positief effect hebben op de prestaties van de machine niet, aangezien permanente lagers zijn verzegeld.

types

Selecteer de juiste band smeermiddel voor uw machine. Twee soorten loopband smeermiddel worden algemeen gebruikt, maar zijn niet uitwisselbaar. Handleidingen zal aangeven of de machine vereist was of siliconen glijmiddel. Smeren machines met glijmiddel ge├»mpregneerde riemen kunnen de wrijving tussen de band en het platform te verhogen. Laat de gordel niet glijmiddel, tenzij de handhaving specs vereisen. Niet vervangen aardolie gebaseerde oli├źn of WD-40 spray voor de juiste loopband glijmiddel. Onjuiste producten kunnen verzachten en vervormen de loopband.

Toepassing

Loopband smering kits bevatten applicator toverstokken en maak regelmatig onderhoud eenvoudig. Verspreiden glijmiddel op de applicator en plaatsen van de wand onder de band een gelijkmatige verdeling van smeermiddel onder de band en over het oppervlak van het dek. Volg de aanwijzingen en niet over-smeren. Het aanbrengen van smeermiddel op het dek kan alles wat je nodig hebt. Haal altijd de loopband voordat u een onderhoud of schoonmaak.

Voordelen van Cleaning

Zelfs met permanent lubed loopbanden, moet schoonmaken regelmatig worden gedaan. Geaccumuleerde puin tussen de loopband en het dek verhoogt de weerstand en plaatst meer belasting van de motor. Zonder onderhoud zowel gordel en het dek kan worden getekend. Reiniging pluisjes van het motorhuis verlengt ook de levensduur van de loopband door verlaging van de werktemperatuur van de motor.

Tips

Bijhouden van uren besteed aan de machine. Reinig en smeer de loopband op een regelmatig schema op basis van uren gebruik. Kies een plek voor de machine waar de blootstelling aan stof en vuil is minimaal. Het cement grond van een garage genereert abrasief stof van de ergste soort. Smeermiddelen kan uitdrogen tijdens lange tussenpozen van onbruik of tijdens het off-season opslag. Nieuwe piept en warme banden signaleren dat de loopband aandacht nodig heeft.