Wat voor soort kleding zou je dragen als je naar het tropisch regenwoud?

Wat voor soort kleding zou je dragen als je naar het tropisch regenwoud?


Ondanks de opwinding en vraag me af het tropisch regenwoud biedt, is het nog steeds een gevaarlijke en meedogenloze plaats. Als u van plan bent om te beginnen aan een reis door een tropisch regenwoud, moet u grondig voor te bereiden je voor alles wat je kunt tegenkomen, zodat het kiezen van de juiste kleding is geen uitzondering. Als u niet zeker weet precies hoe je je kleding moet kiezen, altijd onthouden dat bescherming tegen de elementen, niet de mode, is uw nummer een prioriteit.

Laarzen

Een stevig paar laarzen jungle is een must als je van plan bent om te beginnen aan een reis door een tropisch regenwoud. Jungle laarzen zijn speciaal ontworpen zolen om modder klonteren af ​​te weren en het bovendeel zijn gemaakt van nylon en canvas om je voeten koel te houden. Vermijd standaard wandelschoenen ten koste van alles als ze de neiging om te klonteren met modder en krijg ondraaglijk warm.

shirts

Terwijl de korte mouwen je een beetje koeler kunnen houden, met lange mouwen shirts zijn de weg te gaan. Je moet lange mouwen om niet alleen uw huid te beschermen tegen insectenbeten, maar ook om uw huid tegen de zonnestralen en giftige planten te beschermen. Je moet ook kiezen voor licht gekleurde shirts om u koeler en selecteer shirts die meerdere zakken hebben te houden.

hoeden

Breedgerande hoeden zijn niet alleen vaak voor, maar bijna een noodzaak. Niet alleen doen ze houden je gezicht goed in de schaduw, maar ze ook je hoofd en gezicht te beschermen tegen giftige en stekelige planten van alle soorten. Je moet ook nadenken over het krijgen van een beschermende netten op te hangen rond de rand van je hoed om muggen en andere insecten af ​​van uw gezicht te houden. Als u niet zeker weet of u wilt een katoenen of een strooien hoed, er rekening mee dat strohoeden zijn stijver en dus beter je hoofd en gezicht te beschermen uit planten. Ze zijn ook makkelijker om beschermende netten te bevestigen.

Poncho

Omdat het een paar keer regent per dag in het tropische regenwoud, met een poncho om water af te weren lekken op uw kleding een groot voordeel zal zijn wanneer trekking door het regenwoud. Nat is onvermijdelijk vanwege de hitte en vochtigheid, maar u kunt de mate waarin je nat door te investeren in een poncho die gemakkelijk kan oprollen in een zakje in je rugzak te beperken.

sokken

U moet dik, katoen of wol kniekousen te helpen dwarsbomen blaren van de vorming van op je voeten. De kleur van je sokken is irrelevant, maar zorg ervoor dat je minstens twee keer zo veel paren als je dagen in het regenwoud hebben.

Broek

Katoenen broek zijn uw beste keuze voor een tocht door het tropisch regenwoud. Denim jeans zijn geen goede keuze als ze veel trager dan katoen te drogen en kan zeer zware en restrictief worden als ze nat worden. Denim jeans zijn ook meer kans om uitslag en blaren veroorzaken wanneer ze wrijven op je huid. Zware kwaliteit katoenen kaki broek ontworpen voor veldwerk zijn de meest comfortabele en duurzame optie. Je broek moet ook meerdere zakken zodat u belangrijke hulpmiddelen voor uw reis, zoals een kompas of een mes kan opslaan.

Zwempak

Een zwembroek is een optioneel maar handig kledingstuk te brengen als je niet wilt om te baden in de buff of niet wilt dat uw wandel kleren nat wanneer u besluit te gaan voor een duik. Zorg ervoor dat de zwemspullen is licht van gewicht en gemaakt van licht materiaal, zodat het niet te veel ruimte in je rugzak als je hem niet gebruikt.