Wat Verhoogt Progesteron & amp; Oestrogeen?

Wat Verhoogt Progesteron & amp; Oestrogeen?

Oestrogeen en progesteron zijn de belangrijkste geslachtshormonen bij vrouwen die verantwoordelijk zijn voor de processen op een normale menstruatiecyclus, waaronder ovulatie en de menstruatie. Oestrogeen leiding tijdens het begin van de cyclus en vervolgens afneemt bij het midden toen progesteron overneemt. Als iemand hormoon niveau is uitgeschakeld, kan het afwerpen het hele systeem. Een aantal natuurlijke remedies en veranderingen in levensstijl zijn factoren in de hormoonspiegels. Lifestyle is belangrijker dan de genetica met betrekking tot hormoonspiegels, volgens Dr Marcelle Pick, OB / GYN, van vrouwen voor vrouwen. Mogelijk moet u een aantal factoren verhogen terwijl het verminderen van anderen om de normale hormoonspiegels hebben. Raadpleeg uw arts om uw hormoonniveaus te bepalen en beslissen over het beste plan om ze te optimaliseren.

Dieet

Voeding is een lifestyle factor die een aanzienlijke invloed op hormoonspiegels. Een voeding van eenvoudige suikers en koolhydraten, evenals synthetische toevoegingen, veroorzaakt gezondheidsproblemen zoals obesitas en insulineresistentie, die het lichaam tegen het maken van gezonde hormoonspiegels, Pick noten. Verder wordt de consumptie van phytonutrients gedacht dat oestrogeen te verhogen, zoals fyto-oestrogenen verbinden met oestrogeen cel receptoren en voorkomen dat ze een overmaat aan xeno-oestrogenen. Sojabonen, alfalfa en yams zijn een paar soorten van fyto-oestrogenen. In termen van progesteron, yams, soja, volle granen, noten, rood vlees, gevogelte, schaaldieren en kruiden en kruiden zoals tijm, kurkuma en oregano zijn allemaal voedingsmiddelen die uw progesteron niveaus te stimuleren.

Oefening

Oefening kan indirect invloed hebben op uw hormoonspiegels. Door het verliezen van gewicht en houden het uit, je lichaam beter in staat om hormonen te reguleren. Epigee.com legt uit dat te veel vet een teveel aan oestrogeen kan creëren. Oefening verlaagt ook stress, die een factor spelen in de productie van hormonen. Bezighouden met aërobe oefening en krachttraining om uw hormoonspiegels op een nog kiel te houden.

Spanning

Stress is een leefstijlfactor met invloed op hormonen. Stress zorgt ervoor dat je lichaam een ​​teveel van het hormoon cortisol, die in de weg van de normale productie van hormonen te maken. Stress verlaagt ook uw progesteron niveaus. Dus als je lichaam nodig heeft hogere niveaus van progesteron, oefenen stress-reducerende activiteiten zoals yoga en meditatie, gelach en hobby je leuk vindt.

Chemicaliën

Chemische stoffen gevonden in voedingsmiddelen en containers interfereren met hormoonspiegels. Specifiek, xeno-oestrogenen gevonden in bestrijdingsmiddelen op producten, vlees en zuivelproducten en in opslagcontainers verhogen oestrogeengehalte in het lichaam van een vrouw. Women to Women beveelt consumeren van biologische voedingsmiddelen en het gebruik van metaal, porselein en glas voedsel en drank opslag van containers in plaats van plastic degenen.

kruiden

Sommige kruiden lijken een effect op de hormoonspiegels hebben. Zilverkaars en chasteberry zijn kruidengeneesmiddelen dat de vorderingen van de regulering van hormonen. Kruiden zoals saw palmetto, dong quai, hop en motherwort blad zijn allemaal gedacht om uw oestrogeenniveau te verhogen. Praat met uw arts voordat u een van deze kruiden, vooral omdat het verhogen van niveaus van een hormoon kan de andere te verlagen.