Wat te verwachten in de laatste stadia van kanker

Wat te verwachten in de laatste stadia van kanker

Overzicht

Kanker vordert in fasen, elk met zijn eigen reeks van uitdagingen. De laatste stadia van kanker kan bijzonder moeilijk zijn - zowel fysiek als emotioneel - voor u en uw gezin. Wetende wat te verwachten kan de angst van afscheid te verminderen om uw geliefde.

Hospice Care Team

Een van de eerste dingen die je kunt verwachten met een terminale diagnose van kanker is de introductie van de hospice zorg team. Dit is een directe verwijzing van de huisarts van de patiënt. Het hospice care team bestaat uit een verpleegkundige, home gezondheid aide, maatschappelijk werker, medisch directeur en geestelijke verzorging adviseur. Elke persoon op het zorgteam zal helpen bij de verzorging van de patiënt en bepalen wat het beste is voor haar behoeften. Zij zullen het huis of hospice intramurale voorziening te bezoeken als dat nodig is door de patiënt. Zij zullen medicatie toe te dienen, het reinigen van de patiënt, haar en haar familie met coping-mechanismen te helpen en maken haar comfortabel. Belangrijker, ze zijn er belangrijke vragen dat de patiënt en de familie te beantwoorden.

verminderde Intake

Een ding om te verwachten dat in de allerlaatste stadia van kanker is een geleidelijke vermindering van voedsel en water inname. Dit is het lichaam de natuurlijke manier af te sluiten. Het moet duidelijk zijn dat als voedsel wordt gedwongen op de patiënt, zal slechts de dood te verlengen en kunnen meer pijn voor de patiënt veroorzaken. Belangrijke organen beginnen te sluiten, en als zij, zij niet meer in staat om gemakkelijk te functioneren als voorheen - dit omvat het spijsverteringsstelsel, darmen, nieren en darmen. Uw geliefde kan uiteindelijk stoppen met het nemen van vloeistoffen. Dit wordt soms aangeduid als "versterving." Toothettes kan worden gebruikt om uitstrijkje rond de mond van de patiënt wanneer het droogproces begint. Deze toothettes zal de mond gebied schoon te houden en helpen om de tong te plaatsen binnenkant van de mond indien nodig.

verminderde activiteit

Bij de meeste patiënten met kanker in hun laatste fase van hun ziekte, zullen ze waarschijnlijk worden volledig bed gebonden of zelfs in coma. Ze kunnen bedlegerige gedurende enkele dagen of weken blijven - dit is waar de voordelen van de hospice zorg team komen zal het team te helpen verhuizen, schoon en veranderen van de patiënt kleding, kussens, katheter en luiers als dat nodig is.. Ze kunnen ook dienen medicijnen en zuurstof naar de patiënt te helpen comfortabel te blijven terwijl ze in bed. Duurzame medische apparatuur, zoals een ziekenhuisbed, een ei krat matras en over-the-bed tafel kunnen worden gebracht om te helpen met de zorg. In de laatste uren van het leven, kan de patiënt in coma of geheel niet meer reageert; dit is een normaal stadium van het verfproces.

lichamelijke veranderingen

Zodra de ziekte het lichaam heeft ingehaald en de organen worden aangetast, kan fysieke veranderingen beginnen te verschijnen en snel gebeuren. een proces genaamd vlekken - een van de eerste zichtbare tekens kan de huid van de patiënt verandert in een blauwachtige, grijsachtige kleur op de tenen, lippen en vingertoppen zijn. Dit komt door de beperking van zuurstof door het lichaam. De patiënt kan ook een zeer hoge koorts tot 104 graden spike-dit ook een normaal teken van het lichaam afsluit. De patiënt zal waarschijnlijk beginnen met onregelmatige ademhaling patronen in deze tijd - soms gaat een aantal minuten tussen ademhalingen. Uiteindelijk zal de ademhaling volledig stoppen, en het hart van de patiënt stopt ook, de dood tot gevolg.