Wat te eten voordat doneren van bloed?

Als je bloed te doneren kunt u levens redden. Echter, veel mensen ervoor kiezen om geen bloed te geven, omdat ze niet weten hoe voor te bereiden. Wetende wat te verwachten en wat te eten voordat het doneren van bloed kan ervoor zorgen dat u een succesvolle ervaring zal hebben.

Betekenis

Volgens het Amerikaanse Rode Kruis, iemand in de Verenigde Staten moeten het bloed elke twee seconden. Deze hoge vraag kan alleen worden voldaan door personen die bereid zijn om een ​​beetje tijd en ongemak te offeren om mensen in nood te helpen.

Wat te eten

Bereid je lichaam om bloed te doneren door het eten van een gezond ontbijt dat rijk is aan ijzer. Goede bronnen van ijzer zijn onder andere vlees, bonen, groene bladgroenten en ijzer verrijkte granen.

Wat te drinken

Vergeet niet om jezelf gehydrateerd voordat doneren van bloed te houden. Het drinken van veel water zal helpen uw lichaam de plaats van de vloeistoffen die u doneert.

Wat te vermijden

Voordat je bloed te doneren, vermijd voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet. Vetrijke voedingsmiddelen daadwerkelijk kan interfereren met bepaalde bloedonderzoek en maak uw bloed onbruikbaar.

na doneren

U zult worden voorzien van een hapje en drankje na het bloed te doneren. Neem de tijd om te eten en te drinken en zorg ervoor dat je niet licht in het hoofd.

overwegingen

Bloed geven is een veilige en effectieve manier om anderen te helpen. Doorgaan met veel water te drinken en te eten voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer voor 1-2 dagen nadat je bloed te geven.