Wat te eten voor het ontbijt voor een race

Wat te eten voor het ontbijt voor een race

Wat te eten voor het ontbijt voor een race is afhankelijk van hoe laat de race begint, de afstand die je uitvoert en, tot op zekere hoogte, hoe je lichaam reageert op voedsel voordat u. Hoe langer de wedstrijd, hoe belangrijker de juiste brandstof wordt, maar zelfs een korte wedstrijd verdient een goed geplande ontbijt dat je blijven bewegen op je best tempo.

Diet Composition

Voedsel bevat drie soorten energie: eiwitten, koolhydraten en vetten. Voor een race, moet koolhydraten voorrang krijgen, omdat ze snel afgebroken en ter beschikking gesteld als de primaire energiebron. Vetten en eiwitten gebaseerde voedingsmiddelen langer duren om te verteren, vertragen de opname van koolhydraten en kan ook zorgen dat u zich voller en zwaarder, die u kan vertragen. Doel te nemen in 0,5 tot 1 gram koolhydraten per pond lichaamsgewicht voordat uw ras; voor langere races, vasthouden aan 1 gram per pond, de Salt Lake Running Company aanbeveelt.

timing

Het eten van twee tot drie uur voordat race tijd geeft u de tijd om uw ontbijt te verteren, zodat de energie die het biedt, is klaar voor gebruik. Running zal bloed af te leiden van je maag om je spieren, zodat het voedsel dat je eet niet goed worden verteerd. Dit kan leiden tot misselijkheid, maagpijn of krampen veroorzaken. U kunt drinken een sport hydratatie drinken tot 30 minuten voor de race voor een extra boost als je niet kunt eten voor de race.

Eten keuzes

Terwijl koolhydraten je pre-race ontbijt moet domineren, is het belangrijk om de juiste koolhydraten te halen. Het eten van koolhydraten met een hoge glycemische index, wat betekent dat ze snel breken in suikers en snel voer je bloedbaan, kan leiden tot rebound lage bloedsuikerspiegel wanneer de suikers snel worden opgebruikt. Om deze reden, ga gemakkelijk op snoep voor het ontbijt. Kies fruit zoals bananen, die enkele vezel, waardoor het breekt langzamer, en volle granen zoals havermout bevatten. Zijn een kleine hoeveelheid vetarme eiwit, zoals eieren of wei-eiwit. Pindakaas en yoghurt maken ook goed ontbijt keuzes.

vastend

Je zou het gevoel te popelen om te eten voor een race, of de race zou kunnen beginnen zo vroeg, dat je geen tijd hebt om te ontbijten hebben. Uw glycogeen winkels zullen ongeveer twee uur mee als u op ongeveer 85 procent van je maximale hartslag werkt, volgens de Ultra Running website. Als je een 5k uitvoert in 30 minuten, zou je niet nodig om iets te eten voordat toeing de startlijn, zolang u uw carb geladen hebt gedaan de twee dagen voor de race. Echter, een studie gepubliceerd in het april 2013 nummer van het "International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism 'toonde aan dat lopers sneller rende achter carb laden van de dag vóór en de consumptie van koolhydraten de ochtend van de race.