Wat te eten om te stoppen met diabetes terwijl Zwanger

Hormonale veranderingen en gewichtstoename tijdens de zwangerschap kan soms leiden tot zwangerschapsdiabetes. Tijdens de zwangerschap je lichaam heeft een moeilijke tijd te houden met insuline behoeften en uw bloedsuikerspiegel verhogen. Zonder behandeling loopt u het risico van het hebben van een vroeggeboorte en bijkomende complicaties. Nadat de baby geboren is, moet uw bloedsuikerspiegel weer normaal. Er zijn veel dingen die je kunt doen om uw risico te verminderen of uw zwangerschapsdiabetes stoppen tijdens de zwangerschap.

Wat te vermijden

Controle of elimineren uw diabetes met een speciaal dieet. Vermijd alles wat high fructose, sucrose, suiker, maïssiroop of geraffineerde witte bloem heeft. Koolhydraten hebben de hoogste zetmeel en suikergehalte, die de grootste invloed op de bloedsuikerspiegel heeft, omdat zetmeel en suiker in glucose worden afgebroken tijdens de spijsvertering.

Eet voedingsmiddelen die lager in koolhydraten in de ochtend, want dit is wanneer insulineresistentie het grootst. Voedsel eet dat koolhydraten met een vet en een eiwit bij elke maaltijd.

Beperken of te elimineren voedingsstoffen ontbreken voedingsmiddelen uit je dieet. Snoep, gebak, chips en wit brood zijn niet nuttig zijn voor uw zwangerschapsdiabetes of groei van je baby. Vermijd cafeïne en alcoholische dranken, die niet alleen bijdragen aan uw diabetes, maar ook kan uw baby's gezondheid in gevaar brengen.

Wat te eten

Vul je bord met voedzame voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en weinig vet. Eet zes tot 11 porties van volkoren brood en granen elke dag. Kies 2-4 voedselrijke porties fruit en groenten en twee tot drie porties vlees of gevogelte.

Omvatten 1200mg of vier porties zuivel in uw dieet elke dag. Kies magere melk, kaas of magere yoghurt voor uw bronnen.

Eet drie dagelijkse porties van ijzer rijk voedsel die bonen, noten, groene bladgroenten, linzen en vlees bevatten. Vitamine C-rijke voedingsmiddelen zijn belangrijk voor gestational diabetes. Selecteer ten minste één portie per dag van een soort vruchten en spruitjes, tomaten en groene paprika.

Foliumzuur en vitamine A zijn ook belangrijk. Een portie van elk moeten voldoen aan uw dagelijkse behoeften. Goede foliumzuur selecties zijn onder andere groene bladgroenten en verrijkte graanproducten. Vitamine A is in voedingsmiddelen zoals wortelen, pompoen, zoete aardappelen en peulvruchten.

Fysieke activiteit

Beweging is belangrijk voor de gezondheid van de zwangerschap, maar is vooral belangrijk als je zwangerschapsdiabetes. Oefening helpt om insuline te reguleren en kan u toestaan ​​uw niveaus binnen de normale grenzen te houden zonder dat u extra insuline nemen.

Matige activiteit helpt ook om uw eetlust te beteugelen en om uw gewichtstoename tot een beheersbaar niveau te houden.

Traint tenminste vier of vijf keer per week bloedsuikerspiegel verlagende effecten te verkrijgen. Neem contact op met uw arts voordat u begint met een trainingsprogramma. Vermijd oefeningen waar je zou kunnen vallen. Zwemmen, wandelen en fietsen zijn goede oefeningen om te proberen, vooral als je het uitoefenen van vóór de zwangerschap.

Drink kleine slokjes water in uw hele workout en vergeet niet om kleine snacks te eten de hele dag om insuline niveaus stabiel te houden. Als je pijn, duizeligheid, kortademigheid of flauwvallen ervaren tijdens het trainen, stop en bel onmiddellijk uw arts. Wees je bewust van de mogelijkheid van hypoglykemie of een lage bloedsuikerspiegel omdat zowel insuline en oefenen lagere bloedsuikerspiegel.