Wat te eten en drinken na Oefening

Wat te eten en drinken na Oefening

Een sessie van zweten in de sportschool verlaat de meeste mensen honger en dorst. Zelfs als je geen honger te voelen, een post-workout snack en drinken zijn de sleutel tot het herstel van uw lichaam de energie en voedingsstoffen. Vermijd een hoog vetgehalte, lege calorierijke snack die al het harde werk dat je net gedaan kan ontkrachten. In plaats daarvan kiezen voor een voedzame post-workout voedsel met een hydraterende drank.

Waarom na de training voeding is belangrijk

Wat te eten en drinken na Oefening

Het lichaam heeft water en glycogeen niveaus hersteld na een trainingssessie. Uw post-maaltijd snack of maaltijd helpt vullen deze niveaus. Eiwitten en koolhydraten zorgen voor een post-workout combinatie die helpt bij het herstel van het lichaam. Spieren die gehydrateerd en gevoed met koolhydraten en eiwitten zijn beter in staat om te herstellen, volgens een rapport van de American College of Sports Medicine en de American Dietetic Association, gepubliceerd in het maart 2009 nummer van "Medicine and Science in Sport en Bewegen." Dit zou kunnen helpen uw energie en de voorbereiding van uw lichaam voor de oefening de volgende dag.

Time Frame voor Post-Workout Eating

Wat te eten en drinken na Oefening

Vochtinname optreedt tijdens en onmiddellijk na de training. Dit houdt uw hydratatie levels omhoog gedurende de training. De post-workout snack of maaltijd moet plaats kort nadat je je oefening beslag nemen. De ACSM en ADA raden het eten van een koolhydraat snack 30 minuten na de training, moet het bedrag zijn 0,5 tot 0,7 gram koolhydraten per pond lichaamsgewicht. U moet dan een maaltijd binnen de eerste twee uur na de training naar de meest effectieve herstel. Te lang wachten om te eten kon het herstelproces langer duren.

Post-Workout Snack Ideeën

Wat te eten en drinken na Oefening

Een snack of maaltijd die koolhydraten en eiwitten treffers zowel de primaire voedselbronnen aanbevolen na een training combineert. Volkoren crackers te voorzien van een koolhydraatrijke gevulde snack. Combineer de crackers met noten boter, kalkoen, tonijn of kaas voor eiwit. Een fruit smoothie met yoghurt is een andere bron van eiwitten en koolhydraten. Meng bevroren fruit, yoghurt en een kleine hoeveelheid zoetstof tot de ingrediënten glad. U kunt ook gebruik maken van een proteïne shake als basis met vruchten toegevoegd voor meer smaak. Als je niet graag uw fruit te drinken, meng er brokken van vers fruit met een kom yoghurt. "Fitness" magazine raadt een pindakaas en banaan combinatie. Verdeel de pindakaas direct op de banaan of het glad op een volkoren bagel en top met plakjes banaan.

Post-Workout Dranken

Wat te eten en drinken na Oefening

Water is een effectieve manier om het vocht verloren tijdens de training te vervangen. Water lest je dorst zonder het gevoel te dik of suikerhoudende. MedlinePlus.com beveelt minstens 1/2 kopje water tijdens je workout voor elke 15 minuten die u uit te oefenen. Follow-up van uw oefening routine met meer water. Atleten die intenser of voor langere periodes uit te oefenen misschien liever een sportdrank met elektrolyten te hydrateren en de verhoging van de energie niveaus. Chocolademelk is een andere post-workout drank optie door "Fitness" magazine voorgesteld. De melk bevat water te hydrateren, plus eiwitten en koolhydraten. Juice hydrateert ook tijdens het toevoegen van koolhydraten na de training.