Wat te doen wanneer het hebben van Bad Augmentin Side Effects

Wat te doen wanneer het hebben van Bad Augmentin Side Effects


Augmentin is een combinatieproduct van amoxicilline en clavulaanzuur kalium. Het is een antibioticum dat specifieke bacteriën gericht. Omdat het een vorm van penicilline bevat, moet het niet worden gebruikt door mensen die allergisch zijn voor penicilline. Bijwerkingen zijn persoon. Als je voelt dat je het hebben van een onaangename bijwerking van Augmentin, bespreek het met de persoon die de medicatie voorgeschreven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn diarree, misselijkheid en huiduitslag.

Diarree

Diarree komt vaak met antibiotica, maar in het geval van ernstige diarree bij Augmentin, is het belangrijk om contact voorschrijft. Colitis, ernstige schade aan de dikke darm, kan optreden bij een overgroei van C. difficile bacteriën, die optreedt wanneer de normale bacteriën in de dikke darm is onevenwichtig vanwege Augmentin. Colitis kan fataal zijn. Volgens de Food and Drug Administration, heeft deze vorm van colitis zo lang als twee maanden na het innemen van Augmentin heeft plaatsgevonden. Als C. difficile geassocieerde diarree wordt vermoed, het behoud van hydratatie en elektrolyt balans is belangrijk. Een ander antibioticum, gericht op de c. difficile wordt voorgeschreven. In sommige gevallen, ernstige diarree vereist hospitalisatie voor intraveneuze vloeistoffen en elektrolyten. In extreme gevallen kan uw arts een chirurg om uw zaak te evalueren vragen.

Misselijkheid

Ongeveer 3 procent van de patiënten die Augmentin rapport misselijkheid als bijwerking volgens FDA voorschrijfinformatie. Augmentin moet worden ingenomen met voedsel om misselijkheid te voorkomen. Significant misselijkheid die veroorzaakt braken moeten worden aangepakt om uitdroging te voorkomen. Met ernstige misselijkheid die leidt tot braken, stoppen met het eten van voedsel of drinken vloeistoffen. Zodra u klaar bent om verder te gaan nemen van voedsel of vocht te voelen, te beginnen met heldere vloeistoffen, zoals kleine hoeveelheden van ginger ale, bouillon of gelatine. Volgens het American College of Gastroenterology, acupressuur, evenals supplementen B6 en gember, zijn effectieve oplossingen voor misselijkheid. Acupressuur polsbanden zijn commercieel verkrijgbaar.

Huiduitslag of Hives

Netelroos of een uitslag die optreedt tijdens het gebruik van Augmentin geeft meestal gevoeligheid of allergie voor de medicatie. Hives zijn jeukende, verhoogde weltlike bultjes op de huid. Als u een huiduitslag of netelroos, stop dan met Augmentin en bel uw voorschrijver meteen. Gewoonlijk zal de voorschrijvende arts de medicatie staken. De meeste overgevoeligheidsreacties kunnen worden behandeld met antihistaminica of corticosteroïden, zoals difenhydramine (Benedryl) of prednison. Fatale reacties zijn opgetreden, zodat de behandeling moet onmiddellijk zijn.