Wat te doen in Puerto Madryn, Argentinië

Wat te doen in Puerto Madryn, Argentinië

Een kleine stad op de zuidelijke kust van Argentinië, Puerto Madryn zelf heeft weinig te liefhebbers van buiten aan te bieden. Tijdens de zomer en rond whale-watching seizoen, echter, de stad vult met reizigers die op zoek te wagen in het nabijgelegen Valdes Peninsula - uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site voor zijn betekenis in de zuidelijke Atlantische ecosysteem en grote populaties van zeezoogdieren als de zee leeuwen, zeeolifanten en rechts walvissen. Het schiereiland is een snelle - ongeveer twee uur - rijden van de stad en biedt tal van mogelijkheden voor activiteiten zoals walvissen spotten, duiken, wandelen en kajakken op zee.

Walvisobservatie

In de paring maanden september en oktober, de juiste walvissen die samenkomen buiten het Valdes schiereiland komen zo dicht bij de kust dat je ze van het land met het blote oog kan zien. Buiten die maanden en voor degenen die willen om nog dichterbij te komen, whale watching boottochten worden aangeboden van juni tot december. Afhankelijk van de operator, tours variëren van kleine groepen op ponton boten voor grotere groepen op gecharterde schepen, alle venturing een paar mijl uit de kust aan het voeden gebieden in een beschermd reservaat. U kunt een rondleiding boeken vanuit vrijwel elke touroperator in Puerto Madryn of ga direct naar de haven van de stad van waaruit de meeste van de expedities vertrekken.

Duiken

Terwijl de zeezoogdieren krijgen de meeste aandacht, ze komen om het gebied af te voeden de grote scholen vis aangetrokken door de mineraalrijke sedimenten op het Valdes schiereiland afgezet door de huidige kust. Om deze levendige onderwaterwereld van algen en miljoenen vissen, diverse scuba outfits in Puerto Madryn huur apparatuur, gedrag rondleidingen zien en bieden zelfs duikbrevet klassen. Duiken opties omvatten natuurlijke koraalriffen, een recent schipbreuk vissersboot en de 'Arc van Madryn, "een groot onderwater kist met de tijdcapsule waar iedere burger van de stad schreef een brief aan worden geopend in 2100.

Trekking en Camping

De open stranden, rustige baaien en torenhoge kliffen van het Valdes schiereiland bieden zowel uitdagende routes en een prachtig decor voor trekkers en wandelaars. Er is een camping buiten het stadje Puerto Piramides op het schiereiland en het natuurreservaat heeft ook een aangewezen voor campers paar gebieden. Binnen in de reserve, zal slepen je mee naar bestemmingen zoals de pinguïnkolonie in Caleta Valdes, de olifant zeehondenkolonie bij Punta Singer en het zoutmeer van Salina Grande.

Kajakken op zee

Diverse touroperators in Puerto Madryn bieden kajakken op zee excursies rond het schiereiland. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, de reizen de neiging om tamelijk dicht bij de kust te blijven, raken punten, zoals Punta Delgada, waar de seal leeuwen menigte het strand onder de oudste vuurtoren op het schiereiland. Verschillende operatoren ook kajakken apparatuur huren, zodat u uw eigen koers rond de kliffen en door de baaien van de rotsachtige schiereiland.