Wat Spieren Do Squats Target?

Wat Spieren Do Squats Target?

De squat is een klassieke, multi-gezamenlijke oefening die een verscheidenheid van spiergroepen in uw hele lichaam, met de nadruk die uw heup en knie gewrichten uit te breiden. Er zijn vele variaties, maar de meest populaire kan de parallel terug gedrongen te zijn, wat inhoudt dat balanceren een barbell over je schouders en bovenrug, en hurken totdat je dijen parallel aan de vloer zijn. Het leren van de specifieke spieren en spiergroepen die afgaan wanneer u de squat uitvoert zal u helpen beslissen al dan niet op te nemen in uw persoonlijke trainingsprogramma.

Orgaan donor

Hoewel je misschien niet denken aan de squat als een back-oefening, de erector spinae spiergroep contracten isometrisch - zonder verkorting en verlenging - zowel tijdens de neerwaartse beweging en opwaartse beweging fasen van de oefening. De erector spinae groep omvat de musculus iliocostalis, longissimus en spinalis spieren die de lengte van je rug aan beide zijden van de wervelkolom overspannen, verbonden aan verschillende structuren daarin. Hoewel de spieren niet concentrisch of excentrisch samentrekken wanneer u de squat uit te voeren, ze zijn de primaire rug extensoren en ook helpen met laterale, of zijwaarts, rug buiging en romp rotatie bereik van de beweging.

bilspier

De gluteus maximus spier hecht aan het achterste of rug delen van het stuitbeen, iliac crest, ilium en heiligbeen aan de binnenkant van het bekken aan de ene kant en aan de achterkant van het dijbeen en de tractus band, of band, op de andere. Het is de grootste van de bilspier groepen, die ook de gluteus medius en gluteus minimus spieren. Het vergemakkelijkt heupextensie samen met de hamstrings op de achterkant van je dij. De gluteus maximus contracten excentrisch - maar verlengen - de snelheid van de neerwaartse beweging van de kraak fase controleren en concentrisch - maar verkorten - uw dijen verlengen tijdens de opwaartse beweging fase.

hamstrings

De drie spieren die deel uitmaken van de hamstrings spiergroep - de biceps femoris, semimembranosus en semitendinosus - zijn ook actief als u squats uit te voeren. Alle drie spieren hechten aan de zitbeenknobbels op de achterzijde van het bekken geplaatst, en de tibia van onderbeen, net onder het kniegewricht, onderaan. De biceps femoris hecht ook aan het hoofd van de fibula bot van je onderbeen. De hamstrings helpen de gluteus maximus spier met heupextensie, zodat ze werken op dezelfde manier als je squats uitvoeren - excentrisch tijdens de neergaande beweging fase en concentrisch als je terug naar de uitgangspositie.

quadriceps

De rectus femoris, vastus intermedius, vastus lateralis en vastus medialis spieren worden gezamenlijk aangeduid als de quadriceps spiergroep. Rectus femoris hecht aan de anterior inferior iliac stekel, net boven de heup en de andere hechten aan het dijbeen, net onder de heup, geplaatst; alle vier spieren combineren onderaan verbonden aan de knieschijf aan de voorzijde van het kniegewricht. De quadriceps spieren dienen als de primaire kniestrekkers, het verhogen van de hoek tussen je onder- en bovenbenen. Net als de hip-strekspieren, ze samentrekken excentrisch tijdens de neergaande beweging fase van de squat en concentrisch tijdens de opgaande beweging fase.