Wat ouders kunnen doen voor Dental Health in Peuters & amp; zuigelingen

Wat ouders kunnen doen voor Dental Health in Peuters & amp; zuigelingen

Het is nooit te vroeg om actie te ondernemen om als het gaat om mondhygiëne van uw kind. Zodra de tanden van een kind begint te barsten, hij is een verhoogd risico op tandbederf, legt MouthHealthy.org, een website van de American Dental Association. U kunt helpen verval te voorkomen door regelmatig de zorg voor het gebit van uw kind en het toezicht op uw peuter als hij leert te poetsen op zijn eigen.

Betekenis

De meeste jonge kinderen hebben een complete set van 20 primaire of "baby" tanden tegen de tijd dat ze zijn 3-jaar-oud. De bovenste voortanden zijn het meest vatbaar zijn voor tandbederf, maar andere tanden kan zeker ontwikkelen holtes ook. Deep verval kan leiden tot zulke ernstige tand pijn in sommige baby's en peuters die extractie is de enige optie. Echter, als je melktanden te vroeg te verwijderen, kan de resterende tanden te verschuiven, waardoor het moeilijk is voor permanente tanden in te komen, waarschuwt HealthyChildren.org, een website van de American Academy of Pediatrics. Tandbederf in baby tanden kan ook schadelijk goede spraakontwikkeling en leiden tot infecties, zoals parodontitis, die wordt veroorzaakt door bacteriën sijpelt onder tandvlees en geleidelijk tandvlees en het bot vernietigen. De American Dental Association wijst erop dat idealiter een baby moet de tandarts te bezoeken toen zijn eerste tand 12 maanden verschijnt en zeker niet later dan de leeftijd.

Oral Health voor zuigelingen

Je moet beginnen direct schoonmaken van de mond van uw baby vanaf het begin. Voorzichtig af te vegen het tandvlees van een kind met een schone, vochtig washandje of vochtige gaasje kan helpen opruimen bacteriën. Wanneer uw kind de eerste tand uitbreekt - meestal rond de leeftijd van 6 maanden - borstel het licht met water en een zachte haren kind-size tandenborstel. Poets het gebit van uw kind tweemaal per dag - direct na het ontbijt en voor het slapen gaan - zoals meer tanden te voorschijn komen, adviseert de American Academy of Pediatric Tandheelkunde. Flossing eenmaal daags moet beginnen zodra twee tanden aanraking. Je moet ook weerstaan ​​aan de drang om uw baby te sturen naar bed met een fles. Suikers uit melk of sap dat verblijf op de tanden van je kind 's nachts kan glazuur beschadigen.

Teeth Cleaning Tips voor peuters

Vanaf rond de leeftijd van 2, moet u de tanden van uw peuter poetsen met een erwt bedrag van fluoride tandpasta. Gebruik geen fluoride tandpasta op een kind jonger dan 2 zonder eerst uw tandarts of kinderarts te raadplegen. Je moet omgaan met tanden poetsen plichten - tweemaal daags wordt aanbevolen - tot je zeker weet dat uw peuter een goede baan kunt doen op haar eigen zijn. Zorg ervoor dat uw peuter spuugt resterende tandpasta na het poetsen. Het inslikken van teveel fluoride kunnen verlaten bruine of witte vlekken op de tanden van uw peuter, wijst erop HealthyChildren.org. Help je peuter flossen haar tanden een keer per dag, zoals vlak voor het naar bed gaan.

overwegingen

Genetics kunnen sommige baby's en peuters meer vatbaar voor tandbederf dan kinderen zonder een familiegeschiedenis van chronische orale gezondheidsproblemen. Als u een voorgeschiedenis van recidiverende tandbederf of tandvleesaandoeningen, zelfs de meest zorgvuldige poetsen en flossen misschien niet voorkomen dat tandbederf in uw baby of peuter. Dat gezegd hebbende, is het ook mogelijk dat de ouders met terugkerende tandbederf gewoon niet in geslaagd om consequent de praktijk een goede mondhygiëne door de jaren heen. Houd er ook rekening mee dat ouders met actieve tandbederf holte-veroorzakende bacteriën om hun peuters kan overbrengen door het delen van eetgerei of een drankje.