Wat Kruiden zijn goed voor diabetes?

De energie die ons lichaam nodig heeft om te overleven is afkomstig van glucose, die wordt geabsorbeerd als we koolhydraten eten. Glucose zich op in het bloed en insuline wordt uitgescheiden, waardoor de glucose om de cellen binnen te dringen. Bij diabetes, is glucose de cellen niet betreden; het zich ophoopt in het bloed en kunnen de ogen, nieren, zenuwen en bloedvaten beschadigen. Hoewel kruiden zijn geen vervanging voor medische zorg, zijn er enkele die helpen reguleren glucosespiegels.

Bittere meloen

Bittere meloen (Momordica charantia) verlaagt de bloedsuikerspiegel. Volgens klinische studies in het British Medical Journal, een in water oplosbaar extract van bittere meloenvruchten "aanzienlijk verminderd bloedglucoseconcentratie tijdens een 50 g orale glucosetolerantietest in diabetici." Vergelijkbare resultaten werden opgemerkt door het Journal of Ethnopharmacology. Bittere meloen supplementen kunnen worden gekocht bij gezonde voeding en vitamine winkels. Bittere meloen fruit kan worden gekocht in de Aziatische markten en juiced als elk ander fruit.

fenegriek

Fenegriek zaden (trigonella foenum graecum) zijn het best bekend als een ingrediënt in curry, maar de vezelrijke zaden hebben bewezen glucose regulerende eigenschappen. Gepoederde zaden verlaagd bloedglucose en verbeterd cholesterolgehalte. De resultaten gerapporteerd in de European Journal of Clinical Nutrition rapporteerde een 54 procent reductie in 24-uurs urine glucose excretie.

Kaneel, Ginseng en Meer

Kaneel bevat een chemische stof die helpt bij diabetici gebruiken bloedsuikerspiegel. De European Journal of Clinical Nutrition publiceerde een rapport dat stelde: ". Cinnamon extract lijkt een matig effect in het verminderen van nuchtere plasma glucose concentraties in diabetische patiënten met een slechte glykemische controle hebben"

Zowel de Amerikaanse en Aziatische Ginseng lijken om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Een studie uitgevoerd door St. Michael's Hospital en de universiteit van Toronto bleek dat de consumptie van de Amerikaanse ginseng voor een maaltijd verlaagd bloedsuikerspiegel bij mensen met en zonder diabetes.

Andere kruiden die belofte in de behandeling en het beheer van diabetes tonen onder andere vijgcactus, gemalen lijnzaad, Gymnema sylvestre, ginkgo en bosbes.

overwegingen

Om diabetes goed te controleren, moeten patiënten een geschikte gewicht te behouden, regelmatig sporten en eet een gezond dieet. Als u onder een arts de zorg voor een diabetische aandoening, geen wijzigingen aan te brengen zonder overleg met uw arts. Zie ook uw arts als u een van de vroege tekenen van diabetes, zoals overmatige dorst, vaak moeten plassen of ongebruikelijke honger.