Wat kan ik doen voor de gebarsten mijn voetzolen?

Terwijl droge huid nogal onschuldig lijken, gebarsten voetzolen kan vaak jeuken, branden en zelfs bloeden, waardoor je kwetsbaar voor infecties. Gelukkig medisch deskundigen verschillende aanbevelingen voor de behandeling van droge en gebarsten voetzolen, met name de gebieden die het meest gevoelig voor scheuren, de hielen en de gebieden tussen de tenen. Daarnaast kunt u preventieve maatregelen nemen in huis om ervoor te zorgen dat de droge huid zich niet ontwikkelt diepe scheuren.

Identificatie

Gebarsten zolen van de voeten kan een symptoom van verschillende omstandigheden, wat milde en anderen meer serieus, volgens de Nieuw-Zeelandse Dermatologische Society. Gewoon het dragen van open hakken, oefenen regelmatig, op blote voeten lopen of het plaatsen van overmatige druk op je voeten kan leiden tot de ontwikkeling van likdoorns en eelt die uiteindelijk gebarsten voet huid te creëren. Als u gevoelig voor droge huid, kan je zolen scheuren te ontwikkelen. Gebarsten zolen kunnen medische problemen zoals atopische dermatitis, hypothyroïdie, juveniele plantaire dermatose, psoriasis of palmoplantaire keratoderma geven. Voetproblemen kunnen ook omstandigheden bemoeilijken voor mensen met diabetes.

Preventie / Solution

De aanbevelingen van de American Academy of Foot and Ankle Surgeons beweren dat je een droge huid moet smeren voordat diepe problemen. Als uw symptomen zijn mild, probeer dan een over-the-counter crème voor de droge huid, of een die gebarsten hakken en zolen richt. Na het douchen, bedek de bodem van uw voeten met de moisturizer. Draag sokken om de crème op je voeten te houden.

expert Insight

CNN Health gids voor de droge huid bevat een aantal aanpassingen van de levensstijl en home remedies voor de behandeling van huidaandoeningen zoals gebarsten voetzolen. Begin met het elimineren van huishoudelijke artikelen die bijdragen tot droge huid, met inbegrip van agressieve reinigingsmiddelen en drogen zeep en shampoo. In plaats daarvan investeren in zachte, natuurlijke schoonmaakmiddelen en toiletartikelen ongeparfumeerde geformuleerd voor de gevoelige of droge huid. Voer een luchtbevochtiger om de lucht in uw huis vochtig te houden. Als de droge huid op je voeten jeukt, breng dan een koud kompres. Behandel zwelling en schilferende huid met over-the-counter hydrocortison zalf.

Kenmerken

Kijk voor de belangrijkste ingrediënten in uw moisturizer die kunnen helpen bij de behandeling van droge, gebarsten huid op de zolen van je voeten. De Nieuw-Zeelandse Dermatologische Society identificeert effectieve ingrediënten die de huid hydrateren of zachtjes afwerpen de beschadigde bovenlaag zoals ureum, salicylzuur en alphahydroxy zuur.

Waarschuwing

Terwijl de droge huid en gebarsten hielen meer een esthetisch probleem kan blijken te zijn dan een medisch, ernstig gebarsten of bloedende huid kan meer drastische maatregelen te eisen. Raadpleeg uw arts of specialist over gebarsten of droge huid op de zolen van je voeten die niet reageert op zelf-behandeling, of die ervoor zorgt dat je pijn. Je moet ook spreken met een arts als u andere symptomen van huidproblemen of diabetes vertonen.