Wat kan het eten van te veel 's nachts doen?

Wat kan het eten van te veel 's nachts doen?

Je hebt misschien gehoord dat het gevaarlijk of ongezond te eten na een bepaald uur in de avond. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs het geval, binging op een zware maaltijd of een grote, ongezonde snack kan uw slaap, uw taille en uw bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Vermijd de valkuilen van het eten van te veel 's nachts door het verspreiden van uw calorie-inname gedurende de dag, niet overslaan van maaltijden en het kiezen van gezond voedsel als je honger hebt in de avond zijn.

onderbroken slaap

Een zware maaltijd of vette snack vlak voor het bed kan ongemak en indigestie veroorzaken. Dit op zijn beurt kan invloed hebben op uw slaap, waardoor je wakker wordt meerdere malen. Als je veel voor het slapen gaan eten, is de kans groot dat je ook een heleboel vloeistoffen kunnen drinken. Een volle blaas kunt u ook 's nachts wakker. Om onderbroken slaap te vermijden, niet eten een grote snack of een maaltijd of een drankje te veel binnen twee uur voor het slapen gaan.

Maagzuur

Als je bepaalde voedingsmiddelen kort te eten alvorens te liggen, kunt u brandend maagzuur ontwikkelen, ook wel zure reflux. Symptomen zijn onder meer een brandend gevoel in je borst en proeverij maagzuur in de achterkant van je keel. Het eten van te veel kan veroorzaken zure reflux, zoals kan het eten van voedingsmiddelen waarvan bekend is dat de aandoening veroorzaken, zoals chocolade, citrusvruchten, vet voedsel en kruidig ​​voedsel. Om zure reflux te voorkomen, stoppen met het eten van twee tot drie uur voor het slapengaan. Ook kan het zijn dat het verhogen van het hoofd van uw bed door het plaatsen van blokken onder het hoofdeinde kan helpen.

Hoge bloedsuikerspiegel

Het verhogen van je 's ochtends de bloedsuikerspiegel is een punt van zorg als je diabetes hebt. Het eten van een grote snack 's avonds laat, vooral als het vol is van koolhydraten, kan niet alleen zet je over je calorie-uitkering voor de dag, maar kan een hoge bloedsuikerspiegel het lezen van de volgende ochtend veroorzaken. Dr. Maria Collazo-Clavell van de Mayo Clinic adviseert te kiezen voor een snack, zoals vijf baby wortelen of een portie van suikervrije gelatine als je honger hebt 's nachts zijn.

Gewichtstoename

Het eten van te veel op elk moment van de dag kan gewichtstoename, wat kan leiden tot overgewicht of obesitas veroorzaken. Zelfs als je niet veel te eten tijdens de dag, binging op high-calorie voedsel 's nachts zullen veel extra calorieën toe te voegen aan uw dagelijkse inname. Als u een extra 500 calorieën per dag meer dan wat je nodig hebt om uw huidige gewicht te blijven consumeren, kunt u een pond per week, of meer dan 50 pond te krijgen. in een jaar. Wilt u een kleine tot matige snack 's nachts, kies gezonde, low-calorie voedsel zoals magere yoghurt, fruit of een kleine volkoren muffin.