Wat Is Vestibular Nystagmus?

Wat Is Vestibular Nystagmus?


Vestibulaire nystagmus is onwillekeurige bewegingen van het oog als gevolg van abnormaal stimuli aan het binnenoor. De voorwaarde is een neuro-oogheelkundige onderzoek en evaluatie door een neuroradiologist, volgens eMedicine.

types

Beide typen vestibulaire nystagmus centraal en perifeer. Central vestibulair nystagmus kan one-way of twee-weg oogbeweging te produceren. Perifere vestibulair nystagmus vertoont slechts een manier oogbeweging.

Oorzaken

mogelijke oorzaken vestibulair nystagmus zijn onder meer de ziekte van Menière, dat is een innerlijke-ear stoornis en acute toxiciteit van geneesmiddelen. Letsels van de hersenen veroorzaken ook vestibulair nystagmus.

evaluatie

Patiënten die vestibulair nystagmus ontwikkelen zonder een bekende oorzaak kan een magnetische resonantie imaging (MRI) test te ondergaan. Een ander type test electronystagmografie kan de spieren van de ogen te evalueren om de richting en snelheid van oogbeweging te bepalen.

Behandeling

Botulinum toxine, de stof die botulisme veroorzaakt, soms geïnjecteerd oogbeweging reduceren. Chirurgie is ook noodzakelijk in sommige gevallen, afhankelijk van de oorzaak van de aandoening, volgens eMedicine.

overwegingen

Perifere vestibulair nystagmus kan verschijnen, samen met andere auditieve aandoeningen zoals oorsuizen of doofheid, volgens eMedicine.