Wat Is Vestibular hypofunction?

Wat Is Vestibular hypofunction?


Volgens Medicine Net, vestibulaire verwijst naar "een structuur die een vestibule (ingang), zoals de vestibule van het oor" of "het lichaam voor een evenwicht te bewaren." Op basisniveau vestibulaire hypofunction verwijst naar een aandoening waarbij een persoon ervaart desoriëntatie of duizeligheid als gevolg van problemen in het oor.

symptomen

Ruimtelijke desoriëntatie is een veel voorkomend symptoom van vestibulair hypofunction en zal waarschijnlijk erger worden met de beweging van het hoofd. Een patiënt kan moeite hebben met evenwicht, problemen met bewegen en lopen in het donker, en een gevoel dat ze "wispelturige karakter" als ze lopen hebben. Rijden op een oneffen weg of het uitvoeren van andere taken die te maken "hoogfrequente trillingen" kan moeilijk zijn. Personen met vestibulair hypofunction kunnen moeite hebben met het zien op keer, ervaring duizeligheid en moeite hebben met het handhaven van de juiste houding.

Unilaterale en bilaterale

Unilaterale vestibulaire hypofunction verwijst naar een probleem met het evenwichtsorgaan kernen in slechts één oor. Zoals het afvuren patronen fluctueren voor de neuronen in dat oor, de hersenen interpreteren het vuren als een rotatie van het hoofd, waardoor balans problemen en instabiliteit veroorzaken. Bilaterale hypofunction beïnvloedt beide oren en kunnen meer significante symptomen, zoals duizeligheid veroorzaken. Sommige mensen beginnen door het hebben van bilaterale hypofunction terwijl andere bilaterale problemen door eenzijdige problemen te ontwikkelen.

Oorzaken

Volgens het Journal of American Physical Therapy Associates, vaak unilaterale vestibulaire hypofunction wordt veroorzaakt door "vestibulaire neuronitis, die gewoonlijk wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus". Andere oorzaken omvatten ziekte van Meniere, "brughoektumor op de achtste hersenzenuw," en de hersenen letsel.

Bilaterale vestibulaire hypofunction wordt meestal veroorzaakt door aminoglycoside antibiotica, die vestibulaire haarcellen kunnen beschadigen. Andere oorzaken zijn BVH meningitis, hoofd trauma, tumoren en herhaalde problemen met unilaterale vestibulaire hypofunction. Per Sight Street, bilaterale hypofunction kan ook worden veroorzaakt door "otosclerose, bestraling en idiopathische degeneratie."

diagnostische tests

Tal van opties bestaan ​​voor het diagnosticeren van vestibulair hypofunction. Een arts kan de ogen van een patiënt worden onderzocht door hem te vragen om een ​​gezicht test uit te voeren tijdens het rijden. Een arts kan ook een patiënt "stuwkracht" zijn hoofd te vragen herhaaldelijk, zet zijn hoofd al snel aan de kant, of verplaatsen zijn hoofd op specifieke hoeken en dan snel vast te stellen. Een warm of koud stof (zoals water) kunnen worden geïntroduceerd in de gehoorgang om te zien wat de gevolgen van de verandering in temperatuur heeft op de aandoening. Een patiënt verdacht van het hebben van bilaterale hypofunction kan in een roterende stoel worden gezet en gecontroleerd als hij zich om te bepalen welke signalen zijn lichaam stuurt ten opzichte van de norm voor een dergelijke activiteit.

Behandeling

Als de aandoening wordt veroorzaakt door een onderliggende probleem, zoals een tumor, de eerste stap is om adequaat te behandelen aandoening de basis. Wanneer de voorwaarde niet is verbonden met dergelijke oorzaak, revalidatie kan via een aantal fundamentele therapieën. Deze kunnen onder meer aanpassing oefeningen, manieren van het herpositioneren van het lichaam en oefeningen om het evenwicht, beweging en spierkracht te verbeteren.