Wat is Thiamine goed voor?

Wat is Thiamine goed voor?

Thiamine, meestal aangeduid als thiamine, is ook bekend als vitamine B-1 of aneurine. Het werd voor het eerst geïdentificeerd in de jaren 1930, waardoor het een van de eerste natuurlijke verbindingen worden beschouwd als een vitamine. Thiamine kan van nature in voedingsmiddelen zoals rundvlees, varkensvlees, noten, peulvruchten, haver en volkoren granen, en voedingsmiddelen, zoals witte rijst en witte bloem te vinden zijn vaak verrijkt met thiamine. Thiamine speelt een belangrijke rol in de dagelijkse functies van uw lichaam, maar helaas, het menselijk lichaam niet thiamine goed op te slaan, zodat het consumeren van thiamine-rijke voedingsmiddelen of supplementen nodig is om jezelf gezond te houden.

Hart gezondheid

Thiamine is essentieel voor hartgezondheid het lichaam. Ernstige thiaminedeficiëntie, bekend als voetschimmel, kan hartfunctie beïnvloeden. Wanneer gevangen, beriberi is behandelbaar. Als er niets aan te lang echter, beriberi kan uiteindelijk leiden tot congestief hartfalen.

Metabolisme

Sommige enzymen in je lichaam kan niet alleen werken, en thiamine, hetzij in de vorm van thiamine pyrofosfaat of thiamine pyrophosphokinase, helpt deze enzymen functie. Het meest opvallend is, thiamine samenwerkt met de co-enzymen die verband houden met je cellen 'mitochondria, die bepaalt hoe uw lichaam zet voedsel in energie. Dienovereenkomstig, deze co-enzym relaties direct invloed op hoe je je eten, met name koolhydraten metaboliseren.

Eye Health

Studies in Australië en de Verenigde Staten hebben een mogelijke verband tussen thiamine en gezondheid van het oog gevonden. In een studie van 2.900 mannen en vrouwen, gepubliceerd in het maart 2000 nummer van "opthamology," de deelnemers die het meeste thiamine in hun systemen hadden waren 40 procent minder kans op nucleaire cataract dan degenen die het minst thiamine moest ontwikkelen. Bovendien, van april 2005 nummer van "Archives of opthamology" rapporteert een studie van 408 Amerikaanse vrouwen waarin werd vastgesteld dat grotere hoeveelheden thiamine in het lichaam tot tragere progressie lens troebelingen, of vertroebeling van de lens van het oog. Verdere studies zijn nodig om deze verbinding tussen thiamine en oculaire gezondheid cement.

Mentale gezondheid

Thiamine is een belangrijk element van de geestelijke gezondheid. Thiamine tekort kan, bij sommige mensen leiden tot een vorm van dementie bekend als Wernicke-Korsakoff syndroom. Dit syndroom omvat verwarring, visuele handicap, ataxie, coma, hypotensie, verdoving, geheugenstoornis en onderkoeling, en de meeste symptomen kunnen worden genezen als het vroeg genoeg gevangen. Helaas is geheugenfunctie zelden volledig genezen.