Wat is spastische Quadriplegie cerebrale parese?

Wat is spastische Quadriplegie cerebrale parese?


Cerebrale parese is een aandoening waarbij het zenuwstelsel niet efficiënt en resulteert werken moeilijkheden met beweging of mentale mogelijkheden. Spastische tetraplegie hersenverlamming is een vorm van de aandoening die beweging van de ledematen aantast.

symptomen

De belangrijkste symptomen van spastische quadriplegie cerebrale parese zijn verzwakt of stijve bewegingen van de armen en benen met een slap hals, waardoor het lopen moeilijk, zo meldt het Nationaal Instituut voor Neurologische Aandoeningen. Andere symptomen zijn mentale retardatie, moeite met spreken of epileptische aanvallen.

Tijdsspanne

De aandoening ontwikkelt zich normaal gesproken voor de geboorte, volgens de National Library of Medicine Verenigde Staten, maar de symptomen kunnen niet duidelijk worden totdat het kind ongeveer twee jaar oud bereikt.

Oorzaken

Spastische quadriplegie hersenverlamming is het gevolg van schade aan de hersenen voor de geboorte. De schade kan worden veroorzaakt door letsel of zuurstofgebrek terwijl in de baarmoeder.

Behandeling

No cure bestaat voor enige vorm van hersenverlamming. Fysiotherapie kan worden uitgevoerd om te helpen leren om te gaan met de verstijfde ledematen veroorzaakt door spastische quadriplegie hersenverlamming, terwijl logopedie kan worden geïmplementeerd om ervoor te spreken gemakkelijker, meldt de Universiteit van Virginia Health System.

Betekenis

Mensen met een spastische quadriplegie cerebrale parese kunnen ontwikkelen in een trager tempo dan normaal. Ze zijn ook op een hoger risico van het hebben van strabismus, een oogaandoening waarbij het gezicht verschillende richtingen, of totale verlies van het gezichtsvermogen van de ogen, volgens de National Institute of Neurological Disorders.