Wat is Singulair?

Wat is Singulair?


Voor degenen die last hebben van astma of allergieën, leukotriënen zijn hun ergste vijanden. Ze zijn chemische stoffen in het lichaam dat astma of allergie symptomen zoals zwelling in de longen en een verstrakking van de spieren rond de luchtwegen bij een allergeen wordt ingeademd Singulair is een leukotriene-remmer.; blokkeert de productie van deze stoffen, het voorkomen van de symptomen van allergieën en astma voorkomende uit. Het kan gebruikt worden voor kinderen van 12 maanden die astma, en volwassenen en voor kinderen vanaf zes maanden die allergieën, en volwassenen.

Identificatie

Singulair komt in vier vormen en vier verschillende doses. De eerste is wit orale korrels die komen in een vier milligram dosis. De volgende is een kauwtablet die wordt geleverd in twee doses; de eerste is een drie milligram dosis die is rond en roze, terwijl de tweede is een vier milligram dosis die is ovaal en roze. Tenslotte is er een 10 milligram, filmomhulde tablet. De eerste is beige en rond, terwijl de tweede is beige en vierkant.

Dosering

Singulair wordt gewoonlijk één avond genomen en mag niet in grotere doses worden genomen voor een langere periode dan de arts heeft voorgeschreven. Als u het nemen van het gecoate tablet kan worden ingenomen met een vol glas water. De kauwtablet moet volledig worden gekauwd voordat het kan worden doorgeslikt, en kan worden gevolgd met een drankje. De orale granules kunnen worden gemengd met appelmoes of ijs, of een theelepel of flesvoeding. Echter, zodra de granule verpakking is geopend, moeten binnen 15 minuten en vervolgens weggegooid. Singulair kan ook worden gebruikt voor oefening geïnduceerde bronchioconstriction (een vernauwing van de luchtwegen). In dit geval dient een enkele dosis worden genomen ten minste twee uur voor de training en kan niet opnieuw worden nog eens 24 uur. Als u al Singulair neemt voor astma of allergieën, hoewel, je kunt niet een extra dosis van de oefening geïnduceerde bronchioconstriction nemen. Als u een dosis mist, sla de gemiste dosis en neem uw volgende geplande dosis, maar extra medicatie niet nemen om het goed te maken. Er zijn geen bekende symptomen van overdosering met Singulair.

Bijwerkingen

Alle medicijnen hebben mogelijke bijwerkingen, en Singulair is niet anders. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn gastro-intestinale degenen zoals brandend maagzuur, maagklachten, misselijkheid en diarree. Er is ook de mogelijkheid van hoofdpijn, tandpijn, keelpijn, verstopte neus, hoesten en. Meer ernstige bijwerkingen dient u uw arts te bellen over zijn kneuzing, gevoelloosheid, pijn, tintelingen, spierzwakte, gedrag veranderingen die angst en depressie, tremoren omvatten, en verergering van uw astmasymptomen. Het is ook mogelijk om een ​​allergische reactie op Singulair ontwikkelen. Symptomen van deze omvatten netelroos, zwelling van de lippen, gezicht, tong en keel, en ademhalingsproblemen. Als deze zich voordoen, vragen dringende medische hulp.

drug Interaction

Er zijn een aantal medicijnen die negatief kunnen interageren met Singulair. Om deze reden, moet u uw arts te vertellen over eventuele medicijnen die u gebruikt, of ze nu op recept, over-the-counter, of kruiden-supplementen. Uw dosis Singulair moet mogelijk worden aangepast, of speciale tests moeten worden uitgevoerd voor u te nemen deze med. Geneesmiddelen die een negatieve invloed kan hebben onder meer aspirine, fenobarbital en rifampicine.

overwegingen

Singulair is niet bedoeld acute astma-aanvallen; wordt voorgeschreven om de symptomen van astma en allergieën voorkomen. Daarom, als je een plotselinge astma-aanval, Singulair zal niet stoppen; Alleen een snelwerkende inhaleerbare geneesmiddel werkt. Ook kan het enkele weken duren voordat u merkt dat de effecten van Singulair plaatsvindt. Als na een aantal weken zijn verstreken en u geen verschil merken, waarschuw dan uw arts.