Wat is Serologie voor HEPA-B?

Wat is Serologie voor HEPA-B?


Hepatitis is een ontsteking van de lever, het orgaan verantwoordelijk voor het filteren van het bloed. Virale infecties bekend als Hep A en Hep B zijn de meest voorkomende oorzaken van leverontsteking. Bloedonderzoek kan bepalen welk type aanwezig is.

serologie

Serologie is de studie van het bloed, in het bijzonder het bloedserum (het heldere gedeelte van het bloed dat kan worden gescheiden van gestold bloed), om een ​​diagnose gebaseerd op de aanwezigheid van antilichamen maken. Antilichamen geven het lichaam is de bestrijding van een ziekte.

Hepatitis A

Het hepatitis A-virus verspreidt zich door de fecaal-oraal contact en komt veel voor in onderontwikkelde gebieden en wordt geassocieerd met slechte hygiëne. Hepatitis A virus is de meest voorkomende oorzaak van acute virale hepatitis.

Hepatitis A Serologie

Twee antilichamen en hepatitis A: IgM en IgG. Eerstgenoemde ontwikkelt tijdens acute infectie en nog waarneembaar tot zes maanden na infectie. IgG ontwikkelt na infectie en meestal aanwezige leven blijft. Het IgG antilichaam geeft eerder met hepatitis A.

Hepatitis B

Hepatitis B is de tweede meest voorkomende oorzaak van acute virale hepatitis en wordt parenteraal geïntroduceerd (dat wil zeggen anders dan via de darmen of maag-darmkanaal). Het wordt meestal verspreid via besmet bloed en bloedproducten.

Hepatitis B Serologie

Hepatitis B heeft drie antilichamen die kunnen worden getest: HBsAg, HBeAg en HBcAg (een kern-antigeen dat detecteerbaar is in levercellen en kan alleen in bloedserum worden opgespoord door meer gespecialiseerde technieken). HBsAg is een indicator van ofwel acute of chronische leverontsteking. Een overeenkomstige antilichaam (anti-HB) verschijnt na het herstel en in het algemeen blijft voor het leven.
HBeAg is alleen te vinden in HBsAg-positief serum en stelt virale replicatie en een grotere infectie.