Wat is Senna?

Mensen die lijden aan constipatie zijn het meest waarschijnlijk gehoord van senna, vooral als ze de achterkant van een laxeermiddel box hebt gelezen. Hoewel niet alle darm stimulatoren bevatten deze botanische ingrediënt in de formule, is het bekend om een ​​effectieve werkwijze voor het behandelen occasionele constipatie. Toch heeft problemen voor sommige mensen, met name wanneer genomen langere tijd vormen.

Identificatie

Senna is eigenlijk een natuurlijke kruid dat wordt gebruikt om de darmen te stimuleren. Het wordt gevonden in een aantal commerciële laxeermiddelen, zoals Fleet Natural, Goldline, Zwitserse Kriss en Senokot tabletten, gebruikt om constipatie te verhelpen. Terwijl de kruid in de lijst vermelde ingrediënten niet zien, kan het nog aanwezig zijn, zoals de bladeren van senna gebruikt om sennosiden, een ingrediënt in stimulerende laxeermiddelen produceren. Sennosiden zijn te vinden in de formules van Ex-Lax, Senna Zacht en Senokot Vloeistof.

Hoe het werkt

Elke laxeermiddel dat bevat senna zal voornamelijk interactie met de bacteriën in uw spijsverteringskanaal. Deze interactie zal dan leiden tot een krimp in je darmen, het produceren van een stoelgang tussen 6 en 12 uur nadat u het supplement hebt genomen. Uiteraard gebeurt dit alleen wanneer het laxeermiddel wordt gebruikt zoals beschreven op de verpakking. Inname van meer dan de aanbevolen hoeveelheid kan een stoelgang of zelfs diarree in minder tijd veroorzaken.

aanbevelingen

Op dit moment heeft de Food and Drug Administration senna de indeling van "undefined veiligheid," wat betekent dat men denkt veilig te zijn, maar de effecten ervan zijn nog steeds onbepaald gegeven. Voor de gemiddelde volwassene moeten senna worden gebruikt voor een beperkte tijdsduur zoals aanbevolen, doorgaans niet hoger zijn dan vier tabletten per 24 uur en worden gebruikt voor niet langer dan 1 week. Het gebruik van senna voor langere tijd kan een afhankelijkheid van de stof veroorzaken en maken het mogelijk om een ​​stoelgang hebben alleen tijdens het gebruik van het supplement.

Bijwerkingen

Zoals met elke aanvulling, een laxeermiddel bevatten senna heeft wel een aantal bijwerkingen, zoals misselijkheid of braken, diarree en buikkrampen of gas en een opgeblazen gevoel. Hoewel niet schijnbaar ernstig zijn, moet u stoppen met senna als u deze bijwerkingen verergeren of aanhoudende voor een langere periode van tijd. Hoewel de meeste van de bijwerkingen die mensen ondervinden bij het gebruik van senna zijn van ondergeschikt belang, sommige mensen hebben geklaagd over meer significante symptomen, waaronder bloederige ontlasting, rectale bloeden, duizeligheid of duizeligheid, lichte tot matige vermoeidheid en zelfs een snelle hartritme. Nogmaals, moet u onmiddellijk te staken het gebruik en neem contact op met uw arts.

Gewichtsverlies

Er is enige sprake van het gebruik van senna (of een laxeermiddel) als aanzet afvallen geweest. Naast de negatieve effecten op de gezondheid van een persoon, zoals een lage kalium, ondervoeding, uitdroging, osteomalacie (bot schade), matige tot ernstige vermoeidheid en schade aan de ingewanden, is het gebruik niet wijzigen van uw calorie-inname. Het wordt alleen bevrijden je lichaam van overtollig water, dat ook het saldo van uw elektrolyten kunnen verdringen. Het gebruik van laxeermiddelen is niet als onderdeel van een gewichtsverlies regime aan te bevelen.