Wat is Sedatie?

Sedatie is een belangrijke verworvenheid van de moderne medische wetenschap en technologie. Kun je je voorstellen hoe het zou zijn om een ​​uitgebreide chirurgische ingreep te ondergaan zonder verdoving? Het veilig gebruik van sedatie is een complexe procedure, die in de buurt dag en toestand van de patiënt te bewaken.

Wat is Sedatie?

Sedatie drugs gebruikt ter verlichting en angst te voorkomen door het induceren van relaxatie zonder dat de patiënt in slaap. Hoewel de verdoofde patiënt wakker blijft, herinnert hij zich weinig daarna over de procedure die hij heeft ondergaan. Sedatie volgens schalen naargelang de medische procedure wordt uitgevoerd en de reacties van de patiënt. De meest gebruikte sedatie schalen zijn de Minnesota Sedatie Assessment Tool (MSAT) en de Universiteit van Michigan sedatie Scale (UMSS).

De Minnesota schaal

De MSAT sedatie schaal kwantificeert gedrag van de patiënt tijdens de medische procedure om het juiste niveau van sedatie bepalen. Een onvoldoende verdoofde patiënt kan pijn, terwijl over-sedatie een onderdrukking van de ademhaling die kan leiden tot onmiddellijke dood kan veroorzaken, maar dit is zeldzaam. Door het gebruik van MSAT, worden de juiste niveaus van sedatie geïdentificeerd en toegepast.

De Michigan schaal

De Universiteit van Michigan sedatie Scale (UMSS) is speciaal ontworpen voor kalmerende kinderen. De UMSS procedure zorgt voor een voortdurende monitoring en evaluatie van de verdoofde kind. Deze methode, met behulp van een vijfpuntsschaal om de alertheid van het kind ezels, kunnen artsen een vroege kans om te herkennen wanneer een toestand van over-sedatie nadert.

Het gebruik van lokale anesthesie

De termen sedatie en lokale verdoving worden vaak door elkaar gebruikt, maar het gebruik ervan verschillen. Plaatselijke verdoving volledig verdooft het gedeelte van het lichaam wordt geopereerd blokkeert pijnsignalen naar de hersenen. Plaatselijke verdoving wordt vaak gebruikt voor kortdurende operaties, waardoor de patiënt wakker en alert tijdens de procedure.

Werkwijzen Sedatie

Sedatie kan worden toegediend als een inhaleerbaar gas. Het kan ook de vorm van een tablet ingenomen met water. De derde methode is een injectie toegediend via een fijne kunststof buis in een ader op de rug van de hand van de patiënt of zijn arm. Het niveau wordt toegediend, hangt af van de medische geval van de patiënt als zijn niveau van angst. De UMSS en MSAT procedures zijn nuttig bij het voorkomen van sedatie ten onrechte invloed van de patiënt ademhaling.