Wat Is Sea Kelp?

Wat Is Sea Kelp?


Sea kelp zijn grote bruine algen (zeewier), ingedeeld in de taxonomische klasse Phaeophyceae en de volgorde Laminariales. Verdeeld in voedselrijke, ondiepe wateren rond de wereld, zijn zeekelp gegroepeerd in ongeveer 300 verschillende soorten. Sommige kelp soorten groeien tot 200 voet lang, met een snelheid van zestig centimeter per dag, en bestaan ​​in dichte, ecologisch belangrijke mariene habitats bekend als kelp bossen. Kelp wordt gebruikt in de menselijke voeding als voedingssupplementen en als alternatieve behandelingen voor medische aandoeningen.

Habitat

Kelp bewonen heldere ondiepe wateren langs de rotsachtige kusten en zijn het meest succesvol in de regio's van voedingsstoffen opwellingen - waar de koele, voedselrijke bodem wateren tijdens oceanische mixing-- of gebieden die continu hoog in voedingsstoffen en koud zijn aan de oppervlakte worden gebracht (42 tot en met 72 graden Fahrenheit). Omdat kelp zonlicht voor de fotosynthese nodig, ze leven in ondiep water (een diepte van zes tot 90 voet), waar het zonlicht nog kan doordringen.

unieke Kenmerken

Kelp gebruik anchor-achtige structuren, genaamd holdfasts grip op rotsachtige ondergrond, in plaats van de typische planten wortelstelsel. Kelp hebben ook gas blazen geroepen pneumatocysts om messen te houden drijven, waardoor ze te groeien naar het wateroppervlak, waar meer zonlicht kan worden geoogst.

Levensgeschiedenis

Sea kelp kan worden onderverdeeld in twee levensgeschiedenis types, eenjarigen en vaste planten. Jaarlijkse soorten (bijvoorbeeld stier kelp; Nereocystis leutkeana), vullen hun levenscyclus in een jaar. Overblijvende soorten (bijvoorbeeld, reuze kelp; Macrocystis pyrifera), kan een aantal jaren wonen, met hun levensduur in de eerste plaats bepaald door omgevingsfactoren. Echter, alle kelp een tweefasige levenscyclus. Parent kelp (bekend als sporophytes) vrijgeven van miljoenen sporen, die groeien in kleine mannelijke en vrouwelijke planten genoemd gametophytes. Het mannetje gametofyten produceren sperma, die eieren geproduceerd door vrouwelijke gametophytes bevruchten. Bevruchte eitjes zich ontwikkelen tot embryo's en uiteindelijk uitgroeien tot volgroeide kelp (sporophytes).

Groei percentage

Zeekelp hebben een enorme groei, waardoor ze een van de meest productieve fabrieken in het plantenrijk. Bijvoorbeeld, reuze kelp groeien gemiddeld 10 inches per dag in het voorjaar, maar kan groeien tot 200 voet lang, met snelheden tot 2 voet per dag.

ecologisch belang

Kelp bossen behoren tot de meest biologisch productieve habitats in het mariene milieu en vormen tiered luifels in de oceaan. Kelp bossen leveren vitale habitat voor een breed scala van ongewervelde dieren, vissen, vogels en zeezoogdieren, waaronder veel charismatische megafauna - Californische zeeleeuwen, zeehonden, zeeotters en grijze walvissen, onder anderen - dat diervoeder in kelp bossen en het gebruik ze als een toevluchtsoord van stormen en roofdieren.

Human Dietary Bestedingen

Volgens whfood.com, een aantal van de meest populaire vormen van kelp voor gerechten bevatten Nori (gebruikt bij het maken van sushi rollen), Kelp vlokken (gebruikt om het seizoen voedsel, vaak als zoutvervanger), Kombu (vaak gebruikt om smaak soepen), en Wakame (gebruikt om Japanse miso soep te maken). Kelp bevat de hoogste concentraties jodium van aard en hebben een rijke aanvoer van voeding belangrijke mineralen zoals magnesium, calcium, ijzer, en anderen. Kelp wordt gebruikt als een natuurlijke aanvulling voor het bevorderen van gezonde schildklierfunctie Als alternatief middel voor de behandeling krop. Kelp bevat ook fytonutriënten genaamd lignanen, die worden verondersteld om te helpen het risico van borstkanker te verminderen. Bovendien, kelp bevat aanzienlijke hoeveelheden van de B-vitaminen foliumzuur, waarvan men denkt dat het risico voor darmkanker.