Wat Is Pogo Jogging?

Het kan brengen om beelden van iemand stuiteren in de straat op een ouderwetse pogostok erg, maar pogo joggen is aanzienlijk meer high-tech. Het kan laat je giechelen als een kind, maar dit calorie-stralen, low-impact variatie op lopen kan niet worden kinderspel genoemd. Speciaal ontworpen rebound schoenen stuwen je in de lucht en dan kussen uw landing - en de bijbehorende stormloop van endorfine misschien wel te vliegen naar de maan.

The Footwear

Pogo jogging vereist rebound cross-training schoenen, de markt gebracht als Kangoo Jumps. Op het moment van publicatie, dit was het enige merk op grote schaal beschikbaar. De bovenkant van de schoen lijkt op de rebound-gesp versierde boot van een inline skate. De boot zit op een 8-inch-lange, ovale basis met een verstelbare spanband uitstrekt over het midden en groeven in de rug tractie. vrijdragende veersysteem van de schoen zorgt voor de rebound-effect.

De trend

Zwitserse ontwerpers gemaakt rebound schoenen in de jaren 1990 tot geblesseerde atleten te rehabiliteren, maar fitness instructeur Mario Godiva krijgt vaak het krediet voor hen te maken aan het grote publiek. Bij zijn New York City klassen, leidt hij zijn handelsmerk workouts, die dance-achtige routines, explosieve plyometrische bewegingen omvatten, en actief in Kangoo Jumps.

fitness Voordelen

Kangoo Jumps kan een effectief cardiovasculaire training te bieden, terwijl aanzienlijk verminderen van stress op de gewrichten, volgens de American Council on Exercise. Trainen in de rebound schoenen is ook leuk en energiek, de raad in een beoordeling van het schoeisel gesloten. Beginnende lopers via de rebound schoenen ervaren een boost in aƫrobe capaciteit en leed minder blessures dan deden een vergelijkbare groep lopers die conventionele hardloopschoenen droegen, volgens een Universiteit van British Columbia studie gepubliceerd in het online BC Medical Journal in 2003.

overwegingen

Als u wilt uitvoeren in de rebound schoenen, bereid zijn om vervangende onderdelen te kopen na het investeren in de schoenenindustrie. Met ingang van 2013, sprongen Kangoo varieerden in prijs van $ 179 voor een junior model - voor mensen met een gewicht tot 120 pond - tot $ 299 voor de top-of-the-line naaktmodel. De fabrikant zegt dat de schoenen moeten duren voor meerdere jaren, maar het bedrijf raadt de T-veren te vervangen - de spanbanden - na elke 50 tot 80 uur gebruik van een daling in de rebound-effect te voorkomen en te beschermen tegen breuk van de shell-achtige platforms. Terwijl de rebound schoenen algemeen stabiel, ze zijn niet geschikt voor mensen met evenwichtsstoornissen of die een risico lopen, waarschuwt de ACE.

Beginnen

Als Godiva vertelt zijn klanten, moet u een paar minuten duren om je evenwicht te vinden en te wennen aan de vreemde sensatie van het tarten de zwaartekracht. De fabrikant raadt nieuwe gebruikers beginnen met het uitvoeren van zijn plaats op een vlakke, droge ondergrond totdat ze gewend aan de schoenen, die bijna 4 pond per stuk wegen te krijgen. Zodra je aan te passen aan de sensatie van joggen met grote sprongen, kunt u terughoudend om terug te keren naar de aarde in een paar standaard loopschoenen voelen.