Wat is palming in Volleyball?

Wat is palming in Volleyball?


"Palming" is een vrij archaïsche term in het volleybal, dat is nu typisch gewoon een worp of een lift genoemd. Het wordt gebruikt om aan te geven dat een speler zijn hand heeft gebruikt om de bal terug te sturen over het net op een illegale manier. Veel recreatieve competities onthouden van bellen liften of gooit, omdat het niveau van de spelers niet heeft ontwikkeld tot het punt dat alle treffers schoon of legaal.

Geschiedenis

Wanneer William Morgan uitvinder van de sport van het volleybal in 1895, hij gewoon geregen een badminton net aan de overkant van een kamer in de YMCA in Holyoke, Massachusettes, en vertelde de verzamelde ondernemers om bat de bal heen en weer totdat het de grond raakte. Wedstrijden werden gespeeld in baseball-achtige innings, met de "outs" optreedt wanneer de bal de grond raakt. Hoewel weinig bekend is van de regels van die eerste game, wat bekend is, is dat het net werd vastgesteld op slechts 6 feet, 6 inches, en de bal die werd gebruikt was een basketbal.

vroege Regels

Met ingang van 1897, de regels van volleybal verklaarde dat de "bal moet worden geslagen met de hand" en dat "er geen dribbel" is toegestaan. Palming werd niet genoemd; in feite een van de afgedrukte suggesties was "Sla de bal met beide handen." De eerste regels met betrekking tot de illegale contact kwam tot stand in 1916, toen het werd vastgesteld dat "ballen niet tot rust kon komen in handen." Dit was de eerste verbod palming.

modern Rules

Noch USA Volleyball, de Amerikaanse bestuursorgaan, noch de Internationale Volleybal Federatie, die internationale wedstrijden en de Olympische Spelen overziet, noemt "palming" in hun reglementen. Volgens beide regelingen, die in feite onderling uitwisselbaar zijn: "De bal moet worden geraakt, niet gevangen en / of gegooid." Ze zeggen ook dat "de bal verschillende onderdelen kunnen raken van het lichaam, op voorwaarde dat de contacten gelijktijdig plaatsvinden." Wat was ooit bekend als palming is nu een worp, wat betekent dat een speler de bal rusten op de palmen van zijn handen heeft laten voor meer dan een moment en "geduwd" de bal, hetzij over het net of naar een teamgenoot.

Legale gebruik van Palms

Er zijn verschillende omstandigheden waarin een bal legaal wordt geslagen met de handpalm. Een bovenhandse dienen - maar niet een onderhandse één - wordt het meest getroffen met de palm en vingers. Een spike, of aan te vallen, is universeel een open hand hit, waarbij de bal even in contact komt met de vingers en handpalm. In een blok, waarin een verdedigende speler legt zijn handen omhoog en over de top van het net om een ​​piek te stoppen, de bal raakt ook bokst de verdedigende speler. Deze worden niet beschouwd als palming of heffen omdat de bal ofwel wordt aangevallen of een aanval wordt verdedigd, en de bal niet in de palm van de speler blijven voor meer dan een moment.

Versnellen van de Game

In 2008, een deel van de regels van het volleybal werden gewijzigd om meer volleys - te veel spellen werden tegengehouden door overtredingen, die afgeleid van het totale spel en snijd rally's kort. Een van de frequente fouten worden begaan werd een bal wordt gehouden door een setter te lang. Setters waren in principe opgeroepen voor palming. Nu, zolang de bal komt netjes uit handen van de setter en is niet al te lang gehouden, is het legaal.