Wat is multi-infarct dementie?

Wat is multi-infarct dementie?


Dementie beschrijft verslechtering van intellectuele processen, dagelijkse activiteiten en de relatie functies die een aantal aandoeningen die de hersenen te begeleiden. Multi-infarct dementie (MID) is een vorm van vasculaire dementie, de tweede meest voorkomende vorm van dementie na de ziekte van Alzheimer.

Kenmerken

Multi-infarct dementie (MID) wordt veroorzaakt door meerdere beroertes of infarcten die bloedtoevoer naar de hersenen verstoren en schade aan hersenweefsel. MID treft meer mannen dan vrouwen, heeft een beginleeftijd meestal tussen de leeftijd van 60 tot 75 en een progressieve neerwaartse koers, volgens de National Institutes of Health.

effecten

Afhankelijk van het getroffen hersengebied, symptomen van MID onder meer verwarring, geheugenverlies, verdwalen in bekende plaatsen, incontinentie en problemen met de dagelijkse activiteiten, zoals geldtransacties. MID kan ook manifesteren als lachen of huilen onrechte, evenals andere gedrags- en persoonlijkheidsveranderingen.

Onderscheid

MID en andere vormen van dementie, zoals Alzheimer symptomen share ziekte en samen kunnen optreden. Onderneming diagnose is daarom vaak moeilijk. In tegenstelling tot de ziekte van Alzheimer, die de neiging heeft een sluipend begin en geleidelijke progressie, MID heeft vaak een plotseling begin en een stapsgewijze progressie gekenmerkt door tijden van weinig verandering in de symptomen of zelfs verbetering voor de volgende verslechtering.

Preventie / Solution

De behandeling richt zich op het voorkomen van toekomstige beroertes door het beheer van een beroerte risicofactoren: diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en hart- en vaatziekten. De beste preventie van de MID is het eten van een gezonde voeding, het uitoefenen, niet roken, gebruik van alcohol met mate en het handhaven van een gezond gewicht.

misvattingen

De National Institutes of Health zegt dat, hoewel gemeenschappelijk onder hoogbejaarden, dementie is niet een normaal onderdeel van het verouderingsproces. Veel mensen bereiken hun jaren '90 en zelfs 100s zonder lijden aan een dementie symptomen.

Waarschuwing

Plotselinge symptomen zoals onduidelijke spraak, wazig zicht of zwakte aan een kant van het lichaam - maar tijdelijke - kan worden veroorzaakt door onderbrekingen in de bloedtoevoer in de hersenen. Het National Institute of Aging beveelt krijgen dringende medische zorg voor deze symptomen, want, indien onbehandeld, kunnen ze leiden tot onherstelbare schade.