Wat is Maternal trombocytopenie?

Wat is Maternal trombocytopenie?


Maternale trombocytopenie, of zwangerschapsdiabetes trombocytopenie, een bloedziekte die kan optreden tijdens de zwangerschap. Meestal is het geen behandeling nodig en lost zich na de baby is geboren.

Definitie

Trombocyten of bloedplaatjes zijn bloedcellen die belangrijk zijn bij de bloedstolling zijn. Wanneer het aantal bloedplaatjes onder 150.000 per microliter bloed daalt, heb je een laag aantal bloedplaatjes bekend als trombocytopenie, volgens de Mayo Clinic.

Oorzaak

Je bent constant voor nieuwe bloedplaatjes als oude zijn vernietigd. Trombocytopenie kan optreden omdat u niet het maken van voldoende bloedplaatjes, of omdat je ze te snel vernietigen. Tijdens de zwangerschap ongeveer 5 procent van de vrouwen hebben een milde trombocytopenie, omdat ze geen nieuwe plaatjes snel genoeg kan maken, volgens de "Primary Care for Women."

symptomen

Milde gevallen van maternale trombocytopenie veroorzaken geen symptomen. In een meer ernstig geval, zou u snel blauwe plekken, een uitslag van een bloeding in uw huid (petachiae), of aan de randen van uw tandvlees of neus. In zeer ernstige gevallen (minder dan 10.000 plaatjes per microliter), kan de interne bloeden starten.

Tests

Uw arts kan bepalen van uw aantal bloedplaatjes met een eenvoudige bloedtest. Je zou kunnen worden gediagnosticeerd met een milde vorm van maternale trombocytopenie, zelfs als je geen symptomen hebben gemerkt.

Prognose

De meeste gevallen van moedersterfte trombocytopenie zijn mild, weet u of uw kind niet in gevaar brengen en zal ruimen op hun eigen nadat uw baby geboren is. In meer ernstige gevallen, zou u een bloedtransfusie nodig.