Wat is Maca Root Extract gebruikt?

Wat is Maca Root Extract gebruikt?

Maca wortel, van een plant in de Brassicaceae familie, groeit in de hoge Andes-regio van Peru. Soms ook wel Peruviaanse ginseng, maca wortel extract is een krachtige remedie voor seksuele disfunctie en onvruchtbaarheid bij mannen en vrouwen, alsmede een adaptogeen - een kruid dat energie kan verbeteren en te helpen het lichaam te gaan met stress.

Beheer Seksuele disfunctie bij mannen

Wetenschappers hebben een aantal studies op macawortel extract uitgevoerd voor het behandelen van impotentie, spermamotiliteit, vruchtbaarheid en seksuele disfunctie bij mannen. Een studie gepubliceerd in "Adrologiea" in december 2002 bleek dat macawortel verbeterd seksueel verlangen zonder dat serum testosteronspiegels bij mannen. Macawortel kan ook de mannelijke vruchtbaarheid te verbeteren door het stimuleren van de productie van zaadcellen en de beweeglijkheid van sperma, volgens onderzoek gepubliceerd in het "Asian Journal of Andrologie" in december 2001. Een diepgaand artikel gepubliceerd in 'Evidence-Based complementaire en alternatieve geneeskunde "onthulde dat maca wortel extract kan ook ondersteuning gezondheid van de prostaat en het verminderen van goedaardige prostaatvergroting.

Seksuele Gezondheid in Vrouwen

Onderzoek wijst uit dat maca traktatie seksuele disfunctie kan helpen bij vrouwen ook. Een studie gepubliceerd in "CNS Neurowetenschappen en Therapeutics" in 2008 gemeld dat maca wortel extract verminderd SSRI-geïnduceerde seksuele dysfunctie voor degenen die antidepressiva en verbeterde libido bij mannen en vrouwen. Macawortel kan ook ondersteunt gezonde seksuele functie bij postmenopauzale vrouwen, samen met het verminderen van angst en depressie rond seksuele prestaties, volgens onderzoek in het tijdschrift "Menopauze" in 2008. Traditioneel is maca gebruikt in de Andes om de vruchtbaarheid bij vrouwen te verbeteren, hoewel geen goed wetenschappelijk onderzoek bestaat om deze bewering te ondersteunen bij de mens. Maca wortel extract is gevonden om zwerfvuil maten in muizen te verhogen, eventueel met vermelding van een positieve relatie met de vruchtbaarheid, volgens onderzoek gepubliceerd in "Reproductive Biology and Endocrinology."

Mentale functies en Energie

Maca wordt beschouwd als een tonicum, wat betekent dat de algehele werking van de organen en weefsels van het lichaam versterkt. Inheemse volkeren in het centrum van Peru die macawortel hebben gebruikt voor duizenden jaren suggereren dat het leren ondersteunt en verbetert schoolprestaties bij kinderen. Black maca - een extract van de wortel die is gekookt en verwerkt - verminderde oxidatieve stress in de hersenen en de verbetering van het geheugen en het leren parameters bij muizen, volgens "Evidence-Based complementaire en alternatieve geneeskunde." Maca is ook van oudsher gebruikt om bevordering van energie en uithoudingsvermogen.

Voorzorgsmaatregelen

De traditionele volkeren van de Peruaanse Andes beschouwen grondstoffen Maca enigszins giftig, en ze koken voor gebruik. Wetenschappelijk onderzoek naar maca gekookte extracten heeft geen bekende gevallen van bijwerkingen veroorzaakte, volgens de literatuur. Sommige beoefenaars waarschuwen tegen ruw gebruik maca, vanwege de goitrogene stoffen - stoffen die interfereren met gezonde schildklierfunctie - in de meeste leden van de familie Brassicaceae. Gekookte maca extracten lijken veilig voor de gezondheid van de schildklier te zijn, omdat het koken vernietigt de meeste goitrogens. Praat met uw arts voordat u maca als u zwanger bent, borstvoeding of het nemen van farmaceutische medicijnen.