Wat is Kuisboom Extract?

Wat is Kuisboom Extract?

De kuise boom, of MONNIKSPEPER, is een bladverliezende bloeiende struik inheems in de Middellandse Zee. De naam komt van een oude nemen dat de werkzame bestanddelen kunnen worden gebruikt om het libido te onderdrukken, waardoor bevorderen "zuiverheid". Modern herbalists hebben het extract van deze plant, toepasselijke naam "kuis boom-extract," voor medicinale doeleinden goedgekeurd. Hoewel het meest wordt gebruikt voor aandoeningen van het vrouwelijke voortplantingssysteem, kan mannen vinden het nuttig ook.

Het voedingssupplement

De bessen worden gedroogd en vervolgens bereid, ofwel in een poeder of vloeibaar product. Kuis boom extract is verkrijgbaar in meerdere vormen als een over-the-counter voedingssupplement. Het extract komt in tabletten, met vloeistof gevulde capsules en alcohol tincturen.

klinische toepassingen

Een overzicht van 12 klinische studies gepubliceerd in het tijdschrift "Planta Medica" in 2013 geconstateerd dat er enige waarde aan het gebruik van kuis boom-extract voor drie vrouwelijke reproductieve omstandigheden kunnen zijn: premenstrueel syndroom, premenstrueel dysphoric stoornis en latente hyperprolactinemie, dat is teveel prolactine in de bloed. Kuis boom extract presteerde beter dan de placebo in zeven van de acht proeven voor het verlichten van de symptomen van PMS. De onderzoekers vonden dat kuisboom extract was gelijkwaardig aan of minder effectief dan Prozac bij de behandeling van PMDD. Voor hyperprolactinemie, twee onderzoeken bleek dat het nemen van kuis boom extract verlaagde prolactine niveaus lichtjes. A 2005 cel studie ook beschreven in "Planta Medica" suggereert dat kuis boom extract kunnen interfereren met de groei van prostaatkankercellen. Volgens een samenvatting 2005 in de "American Family Physician," er momenteel geen bewijs dat de stof vermindert seksueel verlangen bij zowel mannen of vrouwen.

Actieve ingredi├źnten

Volgens een publicatie 2003 in het tijdschrift "Phytomedicine," een aantal chemische verbindingen geïsoleerd uit de kuise boom plant hebben biologische effecten op het hormoon prolactine weergegeven. Vitricine, die een klasse van moleculen genaamd diterpenen, demonstreerde het vermogen om te binden aan de dopamine receptor, hetgeen resulteert in verminderde prolactine. Een groep van moleculen genaamd clerodadienols kan prolactine verminderen ook.

Doseren en Contra

Drugs.com merkt de typische dosis voor deze kruiden-extract is meestal tussen de 20 tot 40 milligram per dag. Volgens het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde, kuis boom extract mag niet worden ingenomen tijdens de zwangerschap of in combinatie met hormonale geneesmiddelen, zoals anticonceptie of dopamine-werkende medicijnen zoals anti-psychotica.