Wat Is inositolhexafosfaat?

Inositolhexafosfaat speelt een rol als boodschapper in je lichaam als het eenmaal is omgezet in andere moleculen. Ook bekend als fytinezuur, fytaat of IP6, inositol helpt ook je lichaam te gebruiken en metaboliseren calcium en andere mineralen. Je moet met een arts voorafgaand aan het consumeren van elke IP6 aanvulling op de gezondheid te spreken.

IP6 Bronnen

IP6 wordt gevonden in verwerkte soja, bonen, bruine rijst, maïs, sesamzaad, tarwezemelen en andere vezelrijke voedingsmiddelen. Het is een belangrijke fosfor opslag verbinding in planten en is goed voor 1 tot 7 procent van het gewicht van de meeste granen, noten en peulvruchten, volgens "Integrative Medicine." Verschillende gezondheid aan te vullen fabrikanten verkopen ook IP6 in te vullen formulier. Je lichaam kan niet verteren IP6 als direct gegeten.

IP6 Supplement Acties

Fabrikanten beweren dat IP6 biedt antioxidant en cellulaire functie ondersteuning die prostaat-, borst-, darm- en levercel gezondheid bevordert, maar de Food and Drug Administration heeft niet geëvalueerd deze supplement claims. De fabrikanten beweren ook dat IP6 kan helpen om hydroxyl radicalen te moduleren in je lichaam. Voorts helpt bij het metabolisme van insuline en calcium; stimuleert de haargroei, beenmerg celstofwisseling en ogen membraan ontwikkeling; en helpt je lever vet overdracht naar andere delen van je lichaam. Verder wetenschappelijk onderzoek is nodig om deze vermeende voordelen voor de gezondheid in verband met IP6 bevestigen.

verdere Effects

Volgens "Integrative Medicine," extra IP6 toepassingen voor gezondheidszorg omvatten het gebruik als een antioxidant en ter voorkoming en behandeling van coronaire hartziekte en bepaalde vormen van kanker. Daarnaast IP6 ondersteunt het immuunsysteem en de nierfunctie van uw lichaam. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, IP6 lijkt te helpen kristallisatie van calciumzouten te voorkomen. Echter, dit effect komt vooral voor wanneer je IP6 verbruikt door middel van peulvruchten, tarwe en rijst zemelen. Echter IP6 niet helpen kristallisatie van calciumzouten te voorkomen wanneer het wordt gebruikt door de sojabonen. Derhalve is het totale effect onvoldoende gekend dit moment.

Voorzorgsmaatregelen

IP6 bindt sterk aan mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer en zink. Deze binding kan de absorptie van deze mineralen beperken darmen. Bovendien kan IP6 de absorptie van niacine voorkomen. Echter, een studie gepubliceerd in het december 2008 "Journal of Medicinal Food" vond een verminderd risico van osteoporose in deelnemers die IP6 geconsumeerd. Een andere studie gepubliceerd in het "Medical Hypotheses" 2005 zegt probiotische lactobacillen zijn een bron van het enzym fytase. Dit enzym kan de complexen gevormd door IP6 lossen, verbeteren en vergemakkelijken de intestinale absorptie van IP6.