Wat Is Hyperlipidemie Nec?

Wat Is Hyperlipidemie Nec?


Hyperlipidemie Nec is een overvloed aan vetstoffen lipiden, veelal cholesterol en triglyceriden, gevonden in het bloed. Hyperlipidemie Nec heet hyperlipoproteinemia, omdat de lipiden bewegen in het bloed verbonden eiwitten. Dit is hoe lipiden zijn in staat om vloeibaar gemaakt, terwijl in beweging blijven. Hyperlipidemie Nec kan worden gescheiden in twee types: hypercholesterolemie en hypertriglyceridemie.

Beschrijving

Lipoproteïnen zijn vet-eiwit complexen in het bloed. De meest opvallende lipoproteïnen zijn high density lipoproteïne (HDL) en low density lipoprotein (LDL). Overschot aan LDL-cholesterol een rol speelt bij de blokkade van de slagaders, dat uiteindelijk zal leiden tot een hartaanval. Het verhoogde niveau van het LDL-cholesterol verhoogt het risico op hartziekten. Anderzijds, het lagere niveau van HDL cholesterol verhoogt het risico van coronaire hartziekten.

Oorzaken

Algemene oorzaken van hypercholesterolemie zijn hypothyreoïdie, zwangerschap, en nierfalen. Oorzaken van hypertriglyceridemie drinken van alcohol, obesitas, diabetes en bepaalde medicijnen, zoals oestrogeen en glucocorticoïden. Hyperlipidemie, samen met roken, diabetes, familiegeschiedenis en hypertensie zijn allen mogelijke risico op coronaire hartziekten.

symptomen

Hyperlipidemie Nec vaak geen merkbare symptomen te hebben en worden normaal gesproken onthuld tijdens een examen. Toch kunnen deposito's van cholesterol te ontwikkelen onder de huid bij personen met hoge niveaus van lipiden in de bloedbaan. Mensen met een hypertriglyceridemie kan veel puistje-achtige laesies ontwikkelen in hun lichaam. Hoge niveaus van triglyceriden kan eveneens pancreatitis, een harde ontsteking van de alvleesklier die levensbedreigend kan zijn.

Diagnose

Diagnose is meestal afhankelijk van de medische geschiedenis, lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek (aangevuld na overnacht reiniging) om de juiste niveaus van LDL-cholesterol, hoge dichtheid cholesterol en triglyceriden te controleren.

behandelingen

Behandel elke mogelijke medische aandoening, zoals hypothyreoïdie of diabetes die mogelijk bijdragen aan hyperlipidemie NEC. Voor de behandeling van hyperlipidemie Nec wijzig uw dieet, regelmatig te bewegen, en het verminderen van uw gewicht. Als levensstijl aanpassingen die u niet de best mogelijke lipide niveaus weet te geven, dan is het nemen van de juiste medicatie noodzakelijk zal zijn. Geneesmiddelen voor de low density lipoprotein cholesterol genezen bekend als statines. Statines nauwelijks spierbeschadiging veroorzaken wanneer zij worden gebruikt met andere medicijnen. Hypertriglyceridemie wordt gewoonlijk behandeld met een groep geneesmiddelen genaamd fibraten. Fibraten zijn effectief, maar kan schade aan de spieren veroorzaken wanneer zij worden gebruikt met andere medicijnen.