Wat is het verschil tussen zoet Vs Saltwater Fish?

Wat is het verschil tussen zoet Vs Saltwater Fish?


Vis bestaan ​​uit een breed scala van water levende wezens die schedels hebben en, typisch, backbones. Ze ademen via gespecialiseerde kieuwen, welke openingen zich op hun huid. Hun lichamen worden gestroomlijnd en is ontworpen om te zwemmen, en ze hebben vinnen die hen in staat stellen om snel te reizen door het water. Vissen worden geclassificeerd als zoetwatervis of zout water vis op basis van hun habitat.

Fysiologie

Zoetwatervis hebben kieuwen die functioneren om water verspreiden (niet toe te staan ​​onzuiverheden binnen) en tegelijkertijd lichaamsvocht in de vis blijven. Zoetwatervissen hebben grote, goed ontwikkelde nieren die in staat zijn om grote hoeveelheden water te verwerken zijn. Zeevis verliezen grote hoeveelheden interne lichaamsvloeistoffen door hun kieuwen als gevolg van osmose. Omdat zout water minder verdund dan de inwendige vloeistof van de vis, het zoute water rent in de interne vloeistoffen vervangen in een poging om een ​​evenwicht te vormen. Ze verloren gegane water door het consumeren van grote hoeveelheden zout water.

Habitat

Zoetwatervissen worden aangepast in een breed scala van habitats te leven. Sommige soorten kunnen overleven bij milde temperaturen (24 graden Celsuis), terwijl anderen gedijen bij temperaturen tussen 5 en 15 graden Celsius. Zoetwatervissen worden gevonden in ondiepe moerassen, meren en rivieren, waarvan het zoutgehalte van het water is minder dan 0,05 procent.

Zeevissen worden gevonden in diverse habitats, variërend van de koude Antarctica en de Noordelijke IJszee naar warmere tropische zeeën. Habitats die het beste past bij zeevissen onder koraalriffen, zout vijvers, mangroven, zeegrasvelden en de diepe zee, en een scala aan vis hebben ontwikkeld om te gedijen in elk van deze voorwaarden.

Voorbeelden

Zoetwatervis onder meerval, Charr, cisco, Mooneye, geep, Shiner, forel (apache, blueback, beek, bruin en moordende), zonnebaars, snoek, zalm (roze, coho, vriend, Chinook en Atlantische) en witvis.

Zeevis omvat witte tonijn, bepaalde vormen van bas, Bluefish, gemeenschappelijke dolfijn, botervis, paling, bot, kabeljauw, marlijn, makreel, haring, haai, snapper, tonijn en yellowtail.

Grootte

Zoetwatervis variëren in grootte, van het kleine Filippijnse gobbies naar de witte steur (die ongeveer 400 pond weegt) (die minder dan een centimeter in lengte te meten) - een van 's werelds grootste zoetwatervis.

De kleinste zoutwater vis is de Marshalleilanden grondel vis (die meet 0,47 inch), en de grootste bekende zeevissen is de walvishaai (die gemiddeld 12,5 meter lang en meer dan 21,5 ton weegt).

structurele Aanpassing

Steur en meerval hebben snorhaar-achtige voelsprieten die hen in staat stellen om te proeven en aanraken eten voordat de inname van het. Zwaardvis, marlijn en zeilvis verdoven hun prooi met hun unieke rekeningen voor het voeren op. De paddlefish wakkert bodem levende organismen met zijn peddel-vormige snuit te voeden op hen. De goosefish (of visser) een verleidelijk aneurysma zich het bovenste gedeelte van de snuit. Het verleidt prooi door wiebelen het als een worm, lokken het voedsel tot zich.

Zeevis hebben structurele verschillen die hen in staat stellen om voedsel te vinden geëvolueerd. Predators hebben saclike magen met dikke muren die voedsel te malen. Sommige vissen hebben faryngeale tanden (in hun keel), anderen palatine en vomerine tanden (op het dak van de mond en tong) en anderen hebben tanden langs de randen van de mond (maxillaris en tusschenkaaksbeenderen).