Wat is het verschil tussen Spotting & amp; Het krijgen van een periode?

Wat is het verschil tussen Spotting & amp; Het krijgen van een periode?

Het belangrijkste verschil tussen spotting en menstruatie gaat de hoeveelheid vaginale bloeden. Spotting wordt gezien als intermitterende bloedverlies, terwijl perioden 3-5 dagen vaginaal bloeden. Spotting kan een normaal onderdeel van je menstruele cyclus, een teken van de zwangerschap of een indicatie van een onderliggende aandoening.

spotting

De Mayo Clinic karakteriseert het spotten van de vaginale afscheiding van kleine hoeveelheden bloed tussen regelmatige menstruaties. Het wordt beschouwd als abnormale vaginale bloeden. Het is vaak een teken van een gynaecologische aandoening of andere medische aandoening, en je moet een zorgverlener te raadplegen om de juiste diagnose te verzekeren.

Ontwikkeling

Een aantal verschillende omstandigheden kunnen ertoe leiden dat u te herkennen. Zwangerschap is een van de meest voorkomende. Vaak aangeduid als implantatie bloeden, vaginale spotting voorkomt bij 20 tot 30 procent van de vrouwen tijdens de vroege zwangerschap. Vrouwen kunnen ook spotting van normale ovulatie en als bijwerking van orale contraceptiva, vooral bij het begin van gebruik.

andere oorzaken

Andere oorzaken omvatten cervicale dysplasie, hormonale onevenwichtigheden, infecties van de vagina, blaas, cervix, uterus of endometrium, baarmoeder of cervicale poliepen en kanker van de baarmoeder of baarmoederhals.

Periode

Een periode is een onderdeel van de menstruele cyclus van een vrouw. Het is eigenlijk het vergieten van de verdikte baarmoederslijmvlies wanneer de bevruchting en innesteling niet optreedt, verklaart de National Institute of Child Health and Human Development. Het kan overal tussen de drie en vijf dagen duren en wordt vaak gepaard met buikkrampen en een opgeblazen gevoel, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, periodieke hoofdpijn, hunkeren naar voedsel, borst pijn en vermoeidheid.

Behandeling

Hoewel er geen manier om het stoppen van de menstruatie, zijn er dingen die je kunt doen om de symptomen vaak geassocieerd met dit deel van uw menstruele cyclus te verlichten. Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID, kan helpen verlichten ongemak. Het National Institute of Child Health and Human Development beveelt ook aan het plaatsen van een verwarming pad op je buik om buikpijn en krampen te verlichten.