Wat is het verschil tussen Pilates & amp; Stott Pilates?

Wat is het verschil tussen Pilates & amp; Stott Pilates?

De Pilates methode van de oefening werd ontwikkeld in Duitsland in het begin van de 20e eeuw. Er is al bijna 100 jaar van onderzoek sinds de oorspronkelijke techniek werd gecreëerd, maar Pilates puristen geloven dat het nog moet worden geleerd zonder variatie of wijziging. Anderen, zoals Moira Stott oneens. Stott, evenals andere voorstanders van een gemoderniseerde versie van Pilates blijven aan de basisprincipes van de methode. Deze omvatten ademhaling, concentratie en de vloeibaarheid van beweging. De sequentiebepaling van oefeningen, de lichaamshouding te verbeteren, en de toevoeging van de stutten zijn grote verschillen tussen de twee methoden.

Moira Stott Geschiedenis

Moira Stott was een principe ballerina met de City Ballet van Toronto. Een nekletsel haar gevraagd om Pilates te studeren met Romana Kryzanowska, die een van de oorspronkelijke leerlingen van Joseph Pilates was. Stott ging studeren bij fysiotherapeuten en sportgeneeskunde experts. Ze ontdekte al snel dat de oorspronkelijke Pilates-methode, terwijl de zeer effectieve, niet voldeed aan de moderne beginselen van de lichaamshouding te verbeteren en lichaamsbeweging sequencing. Zo ontwikkelde ze een gemoderniseerde versie van de techniek. Haar Toronto studio geopend in 1988.

Kenmerken van de Stott Techniek


De neutrale wervelkolom is het belangrijkste verschil tussen Stott en traditionele Pilates. De oorspronkelijke methode ingedrukte wervelkolom alle oefenposities. Imprinted betekent dat het weer terug is in een vlakke stand. Het was ooit geloofd dat deze positie moet worden gebruikt om een ​​sway terug te corrigeren of gebogen rug positie, maar fysiotherapeuten nu beseffen dat rondlopen in een constante vlakke rug of bekken maakt net zoveel spinale wrijving als een gebogen rug. Neutrale wervelkolom is de kleine, natuurlijke kromming van het onderste deel van de wervelkolom. In Stott, wordt deze aanpassing zolang een voet op de grond toegepast. Wanneer beide benen in de lucht, wordt het imprinted positie wordt gebruikt.

misvattingen

Wat is het verschil tussen Pilates & amp; Stott Pilates?

Veel mensen interpreteren de Stott techniek en beschuldigen instructeurs adviseren hun studenten om hun rug tijdens de verschillende oefeningen boog. De neutrale wervelkolom, echter niet in aanmerking komen als een gebogen positie.

Voordelen van Stott Techniek


De traditionele Pilates methode begint met de honderd oefening. De deelnemers liggen op hun rug met hun benen in de lucht. Het hoofd en de schouders worden opgetild van de vloer, en de armen te pompen op en neer voor 100 telt. Degenen die niet in vorm kan zijn dat het uitvoeren van deze oefening zonder warming-up veroorzaakt onnodige stress en spanning op de nek en onderrug. De Stott techniek maakt gebruik van een pre-Pilates warm-up, die het lichaam en de releases nek en rug druk uitgelijnd. De Stott techniek maakt ook de stabiliteit bal, het schuim en de roller bosu, een halve bol voor sommige oefeningen. Pilates traditionalisten zijn tegen het gebruik van deze fitnesstoestellen.

Betekenis

Wat is het verschil tussen Pilates & amp; Stott Pilates?

Zowel de Stott en de traditionele Pilates methode hebben strenge kwalificaties voor instructeurs. Beide methoden vereisen kandidaten om leerling met een gecertificeerde instructeur uit hun respectievelijke methoden. Voor een tijdje, waren er slechts een beperkt aantal traditionele instructeurs in Noord-Amerika. De kandidaten moesten om te reizen naar New York City om hun certificering te voltooien. In de tussentijd, Stott smeedde een band met IDEA en andere fitness professionals. Potentiële certificatiekandidaten konden leren over de techniek en brengt de methode naar alle delen van de wereld. Als zodanig Stott ten minste gedeeltelijk verantwoordelijk voor de toenemende populariteit van de Pilates methode.