Wat is het verschil tussen Oxycodon & amp; OxyContin?

Wat is het verschil tussen Oxycodon & amp; OxyContin?

Een aspirine zal een hoofdpijn of pijnlijke spieren te verlichten, maar wat pijn vereist sterker medicatie. Verdovende middelen, met inbegrip van oxycodon en OxyContin, zijn voorgeschreven voor zeer ernstige pijn te verlichten, zoals chirurgie, een auto-ongeluk of een andere ernstige verwondingen zouden kunnen volgen. Terwijl drugs zijn zeer effectief, ze zijn ook zeer verslavend. Het belangrijkste verschil tussen oxycodon en OxyContin is dat oxycodon een generiek geneesmiddel plaats van een merknaam. Noch oxycodon of OxyContin aanbieden voor meer dan 3-4 maanden, volgens de National Institutes of Health.

Controle van het prijskaartje

Generics zijn niet gepatenteerd en zijn over het algemeen goedkoper dan merknaam drugs. Generieke geneesmiddelen zijn vrijwel identiek aan de merknaam geneesmiddelen in termen van de dosering, veiligheid, kracht en effectiviteit. Met andere woorden, kan uw arts oxycodon of OxyContin voorschrijven en ze zouden hetzelfde doel in de meeste gevallen dienen.

Mix en match

Oxycodon wordt vaak vermengd met andere pijnstillers, waaronder acetominofen en asprin, om kortwerkende pijnstillers te maken. Er zijn maximaal 50 verschillende geneesmiddelen die oxycodon als werkzaam bestanddeel omvatten, volgens Purdue Pharma Nieuws en media. Common oxycodon derivaten omvatten Percocet, Roxicodone en Tylox. OxyContin en generieke oxycodon zonder toegevoegde geneesmiddelen bestemd voor rond de klok pijnverlichting en worden niet beschouwd als noodzakelijk.

Prescription Frequency

Van alle recepten geschreven voor oxycodon tussen 2004 en 2009, minder dan 18 procent waren voor OxyContin. Het aantal gedaald tot minder dan 12 procent in 2010, volgens de Purdue Pharma Nieuws en Media. Generieke oxycodon kunnen vaker omdat het minder duur dan OxyContin voorgeschreven.

drug Waarschuwingen

Zowel oxycodon en OxyContin bevatten dezelfde opioïde analgetica, en beide kunnen gewoonte-vorming en verslavend. U dient uw geneesmiddel precies zoals aangegeven door uw arts, omdat een overdosis ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken en kan dodelijk zijn. Praat met uw arts als u merkt dat je moeite om te blijven met de voorgeschreven dosis. Uw arts kan in staat zijn om niet-narcotische manieren om de pijn te beheren suggereren.