Wat is het verschil tussen Over-the-Counter prenatale vitamines & amp; Receptplichtige prenatale vitamines?

Wat is het verschil tussen Over-the-Counter prenatale vitamines & amp; Receptplichtige prenatale vitamines?

Zwangere vrouwen kunnen moeite hebben met het krijgen van genoeg van twee essentiële voedingsstoffen - ijzer en foliumzuur - via de voeding alleen. Je moet ijzer om rode bloedcellen te maken, en foliumzuur helpt voorkomen dat geboorteafwijkingen. Zwangere vrouwen ongeveer 50 procent meer bloed dan niet-zwangere vrouwen, die hun ijzeren behoefte toeneemt van 18 mg per dag tot 27 mg per dag. Het nemen van een prenatale vitamine kan ervoor zorgen dat u genoeg van deze en andere essentiële microvoedingsstoffen te krijgen. Inzicht in de verschillen tussen de over-the-counter en recept prenatale vitamines kan u helpen beslissen welke het beste is voor u.

micronutrient Content

Recept prenatale vitamines bevatten vaak tot 1000 microgram foliumzuur, die het meest u per dag moet nemen, maar OTC versies meestal niet meer dan 800 microgram. Dit is nog steeds meer dan de minimaal aanbevolen van 600 microgram per dag. Deze vitaminen kunnen ook een hoger ijzergehalte, met 30 milligram of meer. Hoe hoger ijzer kan u constipatie maken of overstuur je maag, dus het vinden van een versie met minder ijzer als je niet bloedarmoede en ervaring maagproblemen. Heeft supplementen die meer dan de aanvaardbare bovengrens van inneming van 45 milligram bevatten tenzij uw arts u niet naar, omdat dit het risico op pre-eclampsie, miskramen en zwangerschapsdiabetes zou kunnen toenemen.

Ingrediënten te beperken

Kies een prenatale vitamine die niet meer zijn dan de aanvaardbare bovengrens van inneming van 10.000 internationale eenheden per dag van voorgevormde vitamine A, of retinol, die aangeboren afwijkingen die de longen, de ogen, het hart of de schedel kan veroorzaken bevat. Vitamine A in de vorm van beta-caroteen is waarschijnlijk geen schadelijke effecten veroorzaken. OTC versies van prenatale vitamines, vooral die verkocht gezondheid of natuurlijke voedselopslag kunnen aanvullende kruiden, die niet wordt aanbevolen omdat ze niet grondig getest op veiligheid zijn, volgens eMedTV. Kruiden om voorzichtig omvatten brandnetels, kamille en paardebloem, hoewel ze soms aan zwangere vrouwen worden aanbevolen door verloskundigen en herbalists.

Waarheid in Labeling

Door zijn hoger gehalte aan micronutriënten, zijn recept vitamines beter gereguleerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration, zodat kunnen zij meer kans om de ingrediënten in de op het etiket vermeld bedragen bevatten. Een studie uitgevoerd aan Boston University in 2009 bleek dat veel prenatale vitamines, waaronder enkele voorschriftversies, niet de hoeveelheid jodium die op het etiket, en die kelp bevatten als bron van jodium waren waarschijnlijk minder dan hebben bedrag vermeld dan die notering kaliumjodide. Zwangere vrouwen die niet de aanbevolen 220-290 microgram jodium per dag krijg misschien meer kans op kinderen die last hebben van mentale retardatie en groei problemen te hebben.

kostenoverwegingen

OTC prenatale vitamines kost minder dan receptplichtige prenatale vitamines, waardoor ze een meer betaalbare keuze voor vrouwen zonder verzekering of met een beperkte dekking. Sommige verzekeringsmaatschappijen het grootste deel of het geheel van de kosten van het voorschrijven van versies van prenatale vitamines, echter, dus vraag uw arts aan te bevelen een paar prenatale vitamine keuzes en controleer uw verzekering om te zien welke vitamine is de minst dure.