Wat is het verschil tussen natriumchloride & amp; Calciumchloride?

Wat is het verschil tussen natriumchloride & amp; Calciumchloride?

Natriumchloride en calciumchloride beide chloride zouten die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd tijdens de bereiding. Maar wanneer verbruikt en verteerd in het menselijk lichaam, ze werken heel anders. Elk zout bevat chloride, een elektrolyt die een rol in de vochtbalans in het lichaam speelt. Het verschil in de zouten gezien gedeeltelijk door de werking van natrium en calcium zouten aangezien deze worden afgebroken tijdens de spijsvertering.

Natriumchloride in Food

Natriumchloride of keukenzout, is gebruikt in voedsel voor duizenden jaren. Dit zout geeft smaak en is ook een natuurlijk bewaarmiddel. Natriumchloride levert geen calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten. Een theelepel biedt 2000 milligram natrium. Verwerkt in blik, verpakt en bevroren voedsel, samen met kaas, specerijen en fastfood bevatten meestal grote hoeveelheden natrium. Deze voedingsmiddelen zijn de grootste bronnen van de voeding natrium voor de Amerikanen.

Calcium Chloride in Food

Calciumchloride wordt vervangen door natriumchloride in voedingsmiddelen om een ​​zoute smaak te bieden, terwijl het verminderen van het voedsel 'natriumgehalte. In de verwerking van levensmiddelen, calciumchloride zorgt voor een langere houdbaarheid van groenten en fruit en tenderizes ook vlees. Er worden ook veel andere voedings- doeleinden, zoals neutraliseren alkaliteit in water als koelmiddel. Calciumchloride geeft geen calorieën, vet, koolhydraten en eiwitten. Maar dit zout kan een kleine hoeveelheid calcium die kunnen helpen de algemene calciuminname verschaffen.

Natrium functie in het lichaam

Natrium is essentieel voor basislichaam processen. Natrium is een belangrijk mineraal en elektrolyt dat helpt om water in het lichaam te reguleren. Het helpt ook reguleren van de bloeddruk. Natrium is betrokken bij een goede zenuw- en spierfunctie en de opname van voedingsstoffen. Een natrium deficiëntie niet meestal het gevolg van onvoldoende inname van natrium.

Natrium en Calcium en uw gezondheid

Het consumeren van teveel dieet natrium kan gezondheidsproblemen leiden tot problemen. Volgens het Linus Pauling Institute aan de Oregon State University, 75 procent van de voedingskundige natrium je verbruikt is afkomstig van zout toegevoegd tijdens het productieproces. Dietary natrium is gekoppeld aan maagkanker, osteoporose, hoge bloeddruk en nierstenen. Calcium - zoals calciumchloride - heeft geen gezondheidsrisico neveneffecten wanneer het wordt gebruikt in normale hoeveelheden. Inderdaad, calcium houdt uw botten sterk, speelt een rol in zenuw- en spierfunctie en helpt bij het voorkomen van osteoporose. Het consumeren van het mineraal bovenstaande aanbevolen hoeveelheden voor langere tijd, echter, kon u in gevaar voor nierstenen.