Wat is het verschil tussen Man & amp; Vrouwelijk Hart tarieven?

Wat is het verschil tussen Man & amp; Vrouwelijk Hart tarieven?

Het menselijke hart klopt ongeveer 70-85 maal per minuut in de gemiddelde volwassen, met een duidelijk verschil tussen de geslachten. De gemiddelde volwassen mannelijke hartslag ligt tussen de 70 en 72 slagen per minuut, terwijl er gemiddeld voor volwassen vrouwen is tussen de 78 en 82 beats. Dit verschil is grotendeels rekening werd gehouden in de grootte van het hart, die meestal kleiner bij vrouwen dan mannen. De kleinere vrouwelijke hart, pompen minder bloed bij elke beat, moet verslaan in een sneller tempo aan de output van de grotere mannelijke hart te passen.

Anatomie van het hart

Het menselijk hart is een vier-chambered pomp bestaande uit twee-bloed ontvangen van kamers, de rechter en linker atria, en twee-bloed pompen kamers, de rechter en linker ventrikels. Bij elke slag van het hart, bloed wordt gedwongen uit de ventrikels in de slagaders. Iedere ventrikel kan uitstoten van ongeveer 70 ml bloed met elke hartslag. De grotere mannelijke hart heeft een volume iets groter dan dit en het vrouwtje volume iets lager.

hart Fysiologie

Wat is het verschil tussen Man & amp; Vrouwelijk Hart tarieven?

In rust, menselijke weefsels en organen vereisen constant bloedtoevoer naar levensonderhoudende zuurstof en voedingsstoffen leveren. Het niveau van de bloedstroom vereist voor de gemiddelde volwassene ongeveer 5000 ml per minuut. Met een ejectie volume van ongeveer 70 ml, moet de ventrikels tot ruim 70 maal per minuut sloeg uitwerpt 70 ml met elke slag, om een ​​stroomsnelheid van 5000 ml per minuut bereiken.

De Snellere Female Heart Rate

Eenvoudige wiskunde vertelt ons dat als een hart werpt 70 ml bloed bij elke beat en slaat 70 keer per minuut, de totale bloed uitstroom, of cardiale output, zal ongeveer 5.000 ml per minuut (70 x 70 = 4900) evenaren. Een hart dat groter is en in staat is het uitwerpen van 75 ml met elke beat moet slechts 67 keer per minuut sloeg tot 5000 ml bloed te leveren. Voor de kleinere vrouwelijke hart uitwerpen van 63 ml bloed bij elke beat, het hart vereist ongeveer 79 slagen per minuut tot 5.000 ml te bereiken.

Hart van de vrouwelijke atleet

Wat is het verschil tussen Man & amp; Vrouwelijk Hart tarieven?

Goed getrainde atleten is bekend dat lagere hartslag dan niet-sporters hebben. Het hart, zoals een spier, verbetert de sterkte als gevolg van de training, met name aerobe training. Terwijl de hartslag bij vrouwelijke atleten en regelmatige sporters dus lager dan die van een ongetrainde mannen zou kunnen zijn, zal het nog steeds te verslaan in een sneller tempo dan een even getrainde mannelijke atleet of gewone sporter.

The Heart Pacemaker

Hartslag wordt geregeld door een klein stukje gespecialiseerde hartcellen in het rechter atrium en aangeduid als de sinusknoop. Deze natuurlijke pacemaker verhoogt of verlaagt de hartslag op basis van informatie van de zenuwen die reageren op de lichaamstemperatuur, gezamenlijke beweging, en de niveaus van zuurstof en kooldioxide in het bloed. Het vrouwtje pacemaker, terwijl geprogrammeerd om te werken bij een hogere snelheid, reageert op dezelfde wijze zenuwsignalen de mannelijke pacemaker.