Wat is het verschil tussen Karate & amp; Kung Fu

Wat is het verschil tussen Karate & amp; Kung Fu

Veel mensen zijn verward over de termen "karate" en "kung fu," behandelen hen als synoniemen of gewoon niet begrijpen van het verschil tussen deze systemen. Noch term verwijst eigenlijk naar een krijgskunst; beide woorden deken voorwaarden allerlei verschillende stijlen. Karate tradities ga terug naar de Japanse provincie Okinawa, terwijl kung fu-systemen zijn Chinees.

Kung Fu

Kung Fu is een algemene term voor de vele stijlen van de Chinese martial arts, die elk een verschillend systeem in zijn eigen recht. Bijvoorbeeld, Eagle Claw is een compleet andere vechtstijl van Taiji Quan, maar beiden zijn kung fu-systemen, omdat ze zowel Chinese. Vele stijlen van kung fu wordt gezegd dat ze zijn ontstaan ​​bij de Shaolin Tempel, een boeddhistisch klooster bekend om zijn krijger monniken. Verschillende stijlen van kung fu hebben vaak sterk verschillende gevechten methoden en strategieën.

Karate

Karate is een term voor de inheemse martial arts van de Ryukyu-eilanden, waarvan de grootste is Okinawa. Er zijn verschillende systemen van Okinawa karate, met inbegrip van Shorin-Ryu, Goju-Ryu, Shito-Ryu en anderen. Okinawa is een regio in Japan en is al enkele eeuwen, maar de Okinawans hebben een cultuur van hun eigen, dat zich onderscheidt van de rest van Japan. Waar China had een aanzienlijke invloed op Okinawa cultuur en de krijgskunst van Okinawa was oorspronkelijk bekend als 'kari te', een uitdrukking die "China de hand", of met andere woorden, "Chinese boksen." Deze zin werd later veranderd in "kara te" of "lege hand." Hoewel Okinawa vechten tradities duidelijk van Chinese oorsprong waren, ontwikkelden zij in een andere richting in de tijd, en moderne karate heeft een duidelijk andere look en feel van de Chinese kung fu.

Verschillen tussen Kung Fu en Karate

Zowel de kung fu en karate stijlen meestal worden gegeven door middel van solo oefeningen waarbij de beoefenaar stoten, trappen en maakt gebruik van voetenwerk volgens de principes van die stijl. Echter, de oefeningen, of "kata, 'van Okinawa karate zien er heel anders dan die van kung fu. Kung fu solo sets zijn vaak erg lang en hebben de neiging om te worden gebaseerd op vloeiende en continue beweging waarin een techniek leidt direct naar een ander zonder pauze. Karate kata vaak korter, en er zijn verschillende pauzes tussen de technieken die een optreden van karate een stijve verschijning kan geven in vergelijking met de kung fu.

Hard Versus Soft

Sommige mensen denken dat het verschil tussen kung fu en karate in termen van zachtheid versus hardheid. Kung fu technieken hebben de neiging om circulaire bewegingspatronen te gebruiken en benadrukken de gratie en elegantie van de huisarts, terwijl karate technieken hebben de neiging om verder te gaan met rechte lijnen en harde kracht, en benadrukken de kracht van de aanval. Het is echter de vraag of kung fu stijlen echt moet worden gezien als een willekeurig zachter dan karate Styes. Voor een ding, er zijn zoveel stijlen van kung fu dat het moeilijk is om te generaliseren. Bovendien, het einddoel van vechtmethoden is overwinning op de tegenstander bereiken, zodat onderscheid op basis van het uiterlijk van een techniek van beperkte betekenis.