Wat is het verschil tussen Gymnastiek & amp; Aerobics?

Wat is het verschil tussen Gymnastiek & amp; Aerobics?

Gymnastiek en aerobics beide bijdragen tot de algehele conditie te helpen je lichaam sterker en slanker, terwijl het verbranden van calorieën. Hoewel gymnastiek en aerobics kunnen zowel onder andere repeterende bewegingen en acties die je hart pompen te krijgen, de specifieke activiteiten betrokken verschillen. Bovendien, gymnastiek vertrouwt meer zwaar op het gebruik van het lichaamsgewicht voor de weerstand in vergelijking met aerobics.

Aerobics: Voordelen en activiteiten

Aerobics kunt uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, het verminderen van het risico op hart-en vaatziekten en het verlagen van de bloeddruk. U vindt de functie van de longen te verbeteren en calorieën te verbranden om te helpen met gewichtsbeheersing of gewichtsverlies. Voorbeelden van low-impact aerobic activiteiten zoals zwemmen, fietsen, wandelen, roeien of het gebruik van een elliptische trainer. Voorbeelden van high-impact aërobe activiteiten zijn onder andere hardlopen, touwtje springen of het invullen van step aerobics. Om de uitdaging van uw aerobics activiteiten te vergroten, kunt u de snelheid of de duur van de oefening te verhogen.

Gymnastiek: Voordelen en activiteiten

Gymnastiek betrekken eenvoudige bewegingen van het lichaam dat je eigen natuurlijke lichaamsgewicht te gebruiken voor de weerstand om de sterkte te verhogen. Terwijl het versterken van de spieren, kan gymnastiek ook het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid via een verhoogde hartslag. Gymnastiek isoleren verschillende delen van het lichaam voor verbetering; bijvoorbeeld, kunnen situps sterkere buikspieren te creëren, terwijl pushups toon van de borstspieren. Andere voorbeelden van gymnastiek omvatten squats en been brengt voor quad kracht.

De rol van Resistance

Het grote verschil tussen aerobics en gymnastiek is weerstand. Omdat aerobics vaak vergt weinig of geen weerstand, is het mogelijk om de oefening te houden voor langere bedragen van de tijd. Bijvoorbeeld, zou je gaan voor een 60-minuten macht lopen, maar het is onwaarschijnlijk dat u in staat om push-ups uit te voeren voor 60 minuten recht zou zijn. Het langgerekte trainingstijd kunt u uw hart te werken voor langere tijd en calorieën te verbranden. Gymnastiek is gebaseerd op het lichaamsgewicht voor resistentie, wat betekent dat u elke activiteit uit te voeren voor kortere periodes, maar met een grotere intensiteit.

Vergelijkingen en overwegingen

Hoewel beide aerobics en gymnastiek bijna overal en weinig tot geen kosten kan worden uitgevoerd, gymnastiek heeft het bijkomende voordeel beperkt risico voor voegen vergeleken met zwaar gewicht tillen of herhalende bewegingen geassocieerd met een aantal aërobe activiteit. Echter, kan het eenvoudig, gedisciplineerd activiteiten in verband met gymnastiek vermoeiend na verloop van tijd; sommige mensen de voorkeur aan de meditatieve kwaliteiten geassocieerd met een lange termijn of de muziek en de sociale sfeer van een aerobicsles. In plaats van het kiezen van slechts aerobics of alleen gymnastiek oefeningen, kun je elementen van beide te combineren tot een maximale uitkering.