Wat is het verschil tussen glutaminezuur & amp; Glutamaat?

Wat is het verschil tussen glutaminezuur & amp; Glutamaat?

Glutaminezuur en glutamaat zijn chemische naam voor twee zeer vergelijkbare stoffen. Je verbruikt glutamaat wanneer u in eiwit - glutamaat is een bestanddeel van eiwit - of wanneer je eten dat mononatriumglutamaat bevat. Vanwege de overeenkomsten tussen de chemische wetenschappers vaak bellen glutamaat "glutaminezuur."

glutaminezuur

Glutaminezuur is de formele naam van een van de 20 aminozuren, die de bouwstenen van eiwitten. Elk aminozuur heeft een centrale koolstofatoom, waaraan vier verschillende groepen zijn gebonden. Deze groepen omvatten een waterstofatoom, een groep genaamd een amine, een groep genaamd een carboxylaat en een variabele zijketen. De samenstelling van de zijketen bepaalt de identiteit van het aminozuur. Bij glutaminezuur, de zijketen de formule CH2CH2COOH.

glutamaat

Het achtervoegsel "aten" in de chemie in het algemeen geeft een zuur dat een waterstofatoom heeft verloren. Wanneer glutaminezuur, dat zuur, verliest een waterstof uit zijketen, wordt het glutamaat, met een zijketen uit CH2CH2COO. In het menselijk lichaam, glutaminezuur bestaat bijna altijd glutamaat, omdat de omstandigheden in het lichaam bevorderen het verlies van het waterstofatoom van glutaminezuur, verklaren Drs. Reginald Garrett en Charles Grisham in hun boek "Biochemistry."

Chemie

Weinig verschil tussen het gedrag van glutaminezuur en het gedrag van glutamaat. In feite is de chemische zo vergelijkbaar gedrag en functie dat het heel gebruikelijk voor chemici om naar glutamaat in het lichaam als "glutaminezuur" zelfs als het zuur een waterstof verloren. Wat betreft functie in het lichaam, dat glutamaat en glutaminezuur als volkomen gelijkwaardig of elkaar om te zetten.

Maakt gebruik van glutamaat

Uw lichaam glutaminezuur of glutamaat voor verschillende doeleinden. U kunt de verbinding branden voor cellulaire energie, als u een van de aminozuren voor cellulaire energie kan branden, verklaren Drs. Mary Campbell en Shawn Farrell in hun boek "Biochemistry." U kunt ook gebruik maken van glutamaat om te helpen bij de verwijdering van stikstof, een metabolisch afvalproduct van eiwitten metabolisme. Tenslotte glutamaat een belangrijke neurotransmitter of chemische signaalmolecuul.

food toepassingen

Glutamaat vindt ook toepassing in de voedingsindustrie, een van de weinige gevallen waarin het onderscheid tussen glutaminezuur en glutamaat is heel belangrijk. Glutamaat kan een soort chemische binding tot deeltjes natrium vormen, terwijl glutaminezuur niet. Als zodanig is het mogelijk om de verbinding MSG te maken, maar er is geen manier om natrium te combineren met glutaminezuur. In de voedingsindustrie, MSG smaakstof gemeenschappelijk in Chinees.