Wat is het verschil tussen fosfolipiden & amp; Triglyceriden?

Wat is het verschil tussen fosfolipiden & amp; Triglyceriden?

Fosfolipiden en triglyceriden beiden behoren tot een klasse van chemische verbindingen lipiden of vetten, die cholesterol omvatten - een derde belangrijke type lipide. Fosfolipiden en triglyceriden zijn chemisch verschillend, echter, en hebben zeer verschillende rollen in je lichaam. Elk van de cellen van uw lichaam nodig heeft fosfolipiden voor de structuur en functie van celmembranen. Triglyceriden, zijn daarentegen vooral een opslagvorm van energie. Aandoeningen van fosfolipide en triglyceride metabolisme zijn geassocieerd met verschillende menselijke ziektetoestanden.

chemische Verschillen

Fosfolipiden en triglyceriden zijn beide samengesteld uit vetzuren gehecht aan een molecuul genaamd glycerol. Een glycerol molecuul kan tot drie vetzuren aangesloten, en het glycerol molecuul van triglyceriden bevat maximaal drie vetzuren. Omdat vetzuren zijn hydrofoob - "-water haten" - moleculen, triglyceriden kan niet oplossen in water. Daarentegen het glycerol molecuul fosfolipiden slechts twee vetzuren bevestigd. Een molecuul met een elektrische lading staat op plek glycerol in fosfolipiden. De geladen molecuul is hydrofiel of-water liefdevol. Aldus kan fosfolipiden oplossen in water en vetten en staan ​​bekend als emulgatoren. Zij kunnen helpen verspreiden hydrofobe moleculen zoals triglyceriden en cholesterol in waterige vloeistoffen, met inbegrip van uw bloed.

Celmembraan fosfolipiden

Het membraan rond elk van de cellen van het lichaam bestuurt de beweging van moleculen in en uit de cel. De celmembraan bemiddelt ook de communicatie tussen de verschillende cellen. Naast cholesterol en verschillende celmembraan eiwitten, fosfolipiden celmembraan speelt een belangrijke rol in deze processen. Het celmembraan zowel buiten- en binnenlagen en verschillende fosfolipiden moet structuur worden gegeven in de twee lagen. Defecten in celmembraan eiwitten die fosfolipide organisatie beheersen celmembranen worden geassocieerd met verschillende erfelijke ziekte aandoeningen. Abnormale fosfolipide organisatie in celmembranen kan bijdragen aan hart-en vaatziekten, leverziekte en bloeden stoornissen.

Triglyceriden voor energie-opslag

Je lichaam kan naar beneden triglyceriden breken en het gebruik van de vetzuren aan fosfolipiden te maken. De vetzuren in triglyceriden zijn ook de grootste energie reserve in je lichaam. Triglyceriden worden voornamelijk opgeslagen in vetcellen - maar ook in andere soorten cellen - in compartimenten binnen de cellen genaamd vetdruppels of vetdruppels. Te veel triglyceriden opgeslagen in lipide druppeltjes wordt geassocieerd met verschillende menselijke aandoeningen ziekte, volgens een review gepubliceerd in het juli 2013 nummer van "EMBO Molecular Medicine." Overmatige triglyceride opslag in vetcellen is aanwezig in obesitas. In de lever, kan overtollige triglyceriden leververvetting veroorzaken. Te veel triglyceriden in spiercellen spelen een rol bij het ontstaan ​​van type 2 diabetes.

Dietary fosfolipiden en triglyceriden

Veel soorten vetzuren in de fosfolipiden en triglyceriden van de vetten en oliën van dieet. Sommige zijn verzadigd, wat betekent dat er geen dubbele bindingen in de vetzuren en sommige zijn onverzadigd, wat betekent dat er één of meer dubbele bindingen in de vetzuren. De aard van de vetten in de voeding die u kiest zaken - onverzadigde vetten zijn over het algemeen gezonder dan verzadigde vetten beschouwd. De American Heart Association beveelt het beperken van uw inname van verzadigd vet tot minder dan 7 procent van je totale dagelijkse calorieën.