Wat is het verschil tussen Fairway Woods and Rescue clubs?

Wat is het verschil tussen Fairway Woods and Rescue clubs?

Het leren van de verschillen tussen diverse clubs is belangrijk voor nieuwe golfers. Elke categorie van clubs - zoals chauffeurs, fairway woods, redding clubs, ijzers, wedges en putters - heeft zijn eigen mogelijkheden. Inzicht in deze categorieën helpt u beslissen welke clubs mee te nemen in je tas en welke individuele club om te kiezen voor een bepaalde neergeschoten tijdens een rondje golf.

fairway Woods

De categorie bekend als "woods" golfclub heeft grote clubhoofd die gebruikt worden gemaakt van de werkelijke hout niet al te lang geleden, maar zijn nu gemaakt van metaal. Technisch, de bestuurder is een hout - de 1-hout - hoewel, je zult waarschijnlijk nooit horen iets anders dan een chauffeur genaamd. De resterende bossen heten fairway woods. Afgezien van de bestuurder, de fairway woods zijn, als groep, de langste clubs, op ongeveer 41-43,5 inch. Common fairway woods zijn de 3-hout, dat 13 tot 17 graden loft heeft; de 5-hout, die een boog van ongeveer 17,5-19 graden; en 7-hout, die ongeveer 21 tot 24 graden loft bevat.

Rescue clubs

Rescue clubs zijn bekend onder verschillende namen, waaronder utility clubs en, meestal, hybriden. De club combineert kenmerken van de bossen en een strijkplank, vandaar de naam "hybride". De clubhoofd lijkt op een kleinere versie van een bos. Maar hybriden zijn meestal korter dan fairway woods en bevatten meer loft. De meest voorkomende hybriden zijn gelabeld 3 tot en met 7, met de nummers die overeenkomen met de ijzers ze zijn ontworpen om te vervangen; maar je vindt hier ook een aantal 1- en 2-hybriden. Zoals met alle club categorieën, hybriden worden korter en meer loft de club aantal stijgt. Club lengten variëren van ongeveer 36,5-42 inch, terwijl de hokken variëren van 15 tot 32 graden.

Het raken van Fairway Woods

Ondanks de naam, kunt u tee off met een fairway wood. In zijn boek "Hoe speel ik Golf," Tiger Woods adviseert het gebruik van een fairway wood van lichte ruwe, in plaats van een lange ijzeren. Off the tee, sloeg fairway woods in principe hetzelfde als een bestuurder. Net tee de bal een beetje lager, omdat de fairway hout is meer loft. Op de fairway, opgezet met de bal ongeveer 3 centimeter in je voorste hiel. Neem een ​​brede uitstraling - maar niet zo breed als uw chauffeur houding - en beginnen met de achterzwaai door het nemen van de club terug in een wijde boog, laag bij de grond. Repliceren deze positie op de downswing, zodat het clubhoofd veegt de bal uit de grasmat, in plaats van het nemen van een graszode.

Spelen Met Rescue Clubs

label De redding club is ook een beetje een verkeerde benaming, omdat het meer doet dan je te redden van slechte leugens. In diepere ruw, maar een hybride kan je redden omdat het clubhoofd door middel van dikker gras beter dan een fairway wood zal snijden. Swing de hybride als je zou een strijkijzer, slaan neer op de bal en het nemen van een graszode in de voorkant van de positie van de bal. U kunt ook chip de bal met een hybride als je dicht bij het groene bent, vooral als er een klein obstakel in de voorkant van de bal. Gebruik gewoon een standaard zetten beroerte en vertrouwen loft de hybride om de bal pop in de lucht, over de obstructie en op de green.